La consulta sobre la MAT evidencia que Santa Coloma de Farners, Sils i Riudarenes estan en contra

Imatge de la votació

Imatge de la votació

La participació a la consulta popular feta aquest diumenge a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils ha superat totes les expectatives amb 6001 vots, dels quals 5.910 han estat No a la líne a de Mol Aalta Tensió (MAT), 78 vots han dit Sí a la MAT i hi ha hagut 13 vots en blanc. La pregunta formulada era: «Està d’acord que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i el seu ramal que afectarà els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?».

No a la MAT Selva ha manifestat que «la jornada d’aquest diumenge de consulta popular evidencia que el territori està totalment en contra de la construcció de la MAT i del seu ramal en els nostres municipis. Ens comprometem a fer arribar aquest clar missatge de la població als màxims responsables d’aquest projecte, que són la Generalitat i Red Eléctrica Española. Aquest dilluns mateix sol•licitarem una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per informar-lo dels resultats de la consulta i exigir l’aturada i el replantejament d’aquesta obra innecessària i sobre dimensionada».

A Santa Coloma s’ha assolit el mateix nombre de vots que en la Consulta Popular per la Independència.

La participació en la consulta popular sobre la MAT ha superat totes les expectatives i s’ha viscut en un ambient familiar i festiu, del que han participat des de grans a petits, així com tots els col•lectius i sensibilitats polítiques. La consulta s’ha fet a la Biblioteca Joan Vinyoli de les 09:00 h a les 21:00 h.