Lloret de Mar recapta més de 14 tones d’aliments bàsics

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Lloret de Mar ha tornat a demostrar la seva solidaritat. El Gran Recapte d’Aliments, fet aquest divendres i dissabte, ha permès recollir 14.200 quilograms de menjar. Quasi cinc tones més que en la campanya anterior.

Els veïns han respòs a la crida feta per Càrites i han donat aliments bàsics per a les famílies que més ho necessiten. Entre totes les aportacions recollides en dos dies en supermercats de la població, s’han reunit més de catorze tones, que es faran arribar al Centre de Distribució d’Aliments (CDA).

Des de Càrites, Pilar Tallada assegura que la resposta dels lloretencs i dels voluntaris ha estat «molt superior a l’any passat». L’ha qualificat «d’especial i extraordinària», per tota la gent que ha donat aliments i «l’allau de voluntaris que han vingut».

Càrites considera que la campanya de recollida d’aliments ha anat tan bé perquè els ciutadans cada cop són més conscients de les necessitats de les famílies més pobres. Famílies que sovint depenen del Centre de Distribució d’Aliments per tenir un plat a taula. Pilar Tallada calcula que les catorze tones reunides a la vila permetran omplir el centre durant uns mesos per les «quasi 400 famílies que vénen a buscar aliments».

El Gran Recapte d’Aliments -fet entre divendres i dissabte en supermercats de les cadenes Caprabo, Bonpreu i Mercadona- es va dur a terme a Lloret, com arreu de Catalunya. Al conjunt del país, la campanya també s’ha superat. Ha recollit més de 3.000 tones de menjar en un total de 1.900 punts, repartits en més de 240 poblacions de Catalunya.

Un cop fet el recapte, la Fundació del Banc dels Aliments ha començat la feina de classificar i repartir els milers de tones de menjar. La tasca dels voluntaris es concentrarà durant els propers dies en una nau del Prat de Llobregat, on es distribueix tot el que s’ha recollit i que la fundació repartirà a 334 entitats socials. També hi ha empreses que hi destinen grups de treballadors com una acció de responsabilitat social.

Text: Nova Ràdio Lloret