Lloret aconsegueix un prèstec estatal de 2,4 milions per a construir la nova caserna de la Policia Local

L’Ajuntament de Lloret de Mar continua treballant per adequar les seves infraestructures a les necessitats d’una població que ha patit un fort increment poblacional i que es manté com una de les principals destinacions turístiques d’Espanya. Per aquest motiu, el consistori va recòrrer al Fons Finançer de l’Estat per la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT) en busca de subvencions.

 

 

Es tracta d’un instrument de col·laboració entre administracions que permet als ajuntaments accedir a crèdits per millorar les seves infraestructures. La Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, fent de pont amb el govern d’Espanya, farà arribar a Lloret 2,4 milions d’euros del FOMIT. Aquest import anirà destinat a la construcció de la nova caserna de la Policia Local, un equipament que també acollirà a Protecció Civil i que s’ubicarà en un edifici modern i sobri de forma triangular que comptarà amb tres plantes i un subterrani.

L’edifici recordarà una espècie de proa de vaixell per la part frontal, ja que tindrà una punxa força pronunciada amb voladura. Serà un edifici molt compacte, sense gaire finestres, només amb aquelles obertures que responen a les necessitats de llum interior. Al soterrani, restringit per als agents, hi haurà l’aparcament amb capacitat per a 25 vehicles i 15 motos, una galeria de tir i magatzems.

A la planta baixa, a l’alçada del carrer, hi haurà l’entrada principal per al públic, la sala d’espera, una sala d’actes amb capacitat per a 120 persones, la zona de detinguts i tres garjoles, a banda dels lavabos. La primera planta serà bàsicament per a despatxos i, a la segona planta, hi els vestuaris i l’àrea de descans.

L’Ajuntament pretén que les obres per construir la nova comissaria comencin durant el primer semestre de 2011 que ve i s’hagin enllestit en 15 mesos.