Santa Coloma de Farners acull un concert del Cor Jove de l’Orfeó Català

L’Obra Social d’Unnim organitza demà diumenge 19 de desembre a les 18 h un concert del Cor Jove de l’Orfeó Català i el pianista Josep Buforn al Teatre Catalunya de Santa Coloma de Farners (Moragues, s/n) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Les entrades, que valen sis euros, es poden adquirir al mateix teatre una hora abans de l’inici de l’espectacle.

El Cor Jove de l’Orfeó Català forma part del projecte de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per cantaires entre 16 i 25 anys, la majoria dels quals van iniciar la seva formació musical en els cors infantils de l’entitat.

La seva activitat concertística es combina amb la pedagògica, a fi de preparar els cantaires per al futur ingrés a l’Orfeó Català. Va ser fundat l’any 1986 i dirigit per Conxita Garcia durant els primers setze anys.

Actualment Esteve Nabona n’és el director i Josep Buforn el pianista. El seu repertori va des de la música tradicional i popular catalana i d’altres països fins a obres de la literatura simfonicocoral. En l’àmbit de la música per a cor i orquestra ha interpretat el Glòria de Vivaldi, Te Deum de Charpentier, O sing unto the Lord i Utrecht Te Deum de Händel, Magníficat de Vivaldi, Magníficat de J. S. Bach, Missa St. Nicolau de Haydn, i Rèquiem, Te Deum i Missa K. 192 de Mozart; Walpurgisnacht de Mendelssohn, Ein Deutsches Requiem de Brahms, Carmina Burana de C. Orff i African Sanctus de Fanshawe. Al marge dels cicles propis del Palau de la Música Catalana, ha actuat en diversos festivals, com les Jornades Internacionals de Cant Coral de Barcelona, Festival Internacional de Cantonigròs i Festival de Radio France.

Ha col·laborat amb diverses orquestres, com l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu, Orquestra Simfònica de l’ESMUC, Orquesta Sinfónica Isla de La Palma, Kammerphilharmonie Merck, Frysk Jeugdorkest, Orquestra de Cambra Terrassa 48 i les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, La Principal de la Bisbal i Els Montgrins. Ha actuat arreu de Catalunya i a Astúries, Canàries, Euskadi, Polònia, Alemanya, Àustria, República Txeca i Holanda; ha compartit projectes amb altres cors joves d’arreu, com per exemple els realitzats els darrers anys amb el Cor de la Universitat de Viena, el Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal i el Coro Ametsa Gazte d’Irun.

El gener del 2009 va actuar al cicle Palau 100 interpretant les 4 Coronation Anthems de G. F. Händel amb l’orquestra The Sixteen, sota la direcció de Harry Christophers. El juliol passat, realitzà una gira pel sud d’Alemanya en què va actuar a Stuttgart, Esslingen, Ochsenhausen i Ulm. Des de la temporada 2000-2001 és patrocinat per Aliança.

 

Programa

1a part

GABRIEL FAURÉ (1845-1924)

Rèquiem

Introit-Kyrie

Ofertory

Sanctus

Pie Jesu

Agnus Dei

Libera me

In Paradisum

2a part

MANUEL OLTRA (1922)

El secret – Poema de Joaquim Folguera (1893-1919)

MANUEL OLTRA

Bestiari – Poemes de Pere Quart (1899-1986)

“Ratapinyada”

“Colomí”

“Pingü.”

“Mosques i mosquits”

“Gripau”

“Rossinyol caduc”

“Xanguet”

“Elefant”