El Centre de Distribució d’Aliments de Lloret entregarà carn i peix fresc als usuaris

Centre de distribució d'aliments de Lloret

Centre de distribució d’aliments de Lloret

Lloret de Mar repartirà carn i peix fresc entre les famílies més necessitades de la vila. Ho farà a partir de la setmana que ve, fruit d’un acord que es va signar ahir entre l’Ajuntament, Càritas i el mercat municipal. L’entrega d’aquests aliments es vehicula a través del Centre de Distribució d’Aliments (CDA). Carn i peix fresc eren els productes que faltaven a la cistella bàsica, segons reconeixen els responsables i demanaven els mateixos usuaris.

El CDA de Lloret va obrir les portes l’any 2011 amb l’objectiu de donar aliments bàsics a les famílies amb més precarietat social. Els responsables del CDA, després d’estudiar cada cas concret, lliuren un nombre de punts a cada família. Aleshores, els usuaris tenen assignat un dia i hora concrets, en què assisteixen al centre, que funciona com un supermercat. Ells mateixos trien els productes que prefereixen d’acord amb els punts que tenen.

La iniciativa d’afegir carn i peix fresc ha sorgit arran de la bona voluntat d’algunes ONGs de Lloret. Lloret Sense Fronteres, Denden Golen i la Fundació Campaner, entre altres, han renunciat a un total de 63.000 euros de subvenció que els atorgava l’Ajuntament, a canvi que els diners s’utilitzin en alguna obra social al municipi.

Després de rumiar-ho, el consistori ha decidit que aquests diners es facin arribar als usuaris del Centre de Distribució d’Aliments en forma de vals. Uns vals que es podran intercanviar al mercat per carn o peix. Anna Samsó, presidenta de Càritas, assenyala que els vals per intercanviar per carn o peix aniran dels 10 als 17 euros, en funció de la família.

La presidenta del mercat municipal, Concepció Pell, explica que feia temps que volien col·laborar amb l’Ajuntament. Afegeix que, d’aquesta manera, es potencia un sector comercial que està «molt afeblit».

Idoia Saracíbar, regidora de Benestar i Família, subratlla que el CDA «funciona molt bé, però cada cop hi ha més precarietat i calia oferir producte fresc, com carn i peix». Segons fonts municipals, al llarg de l’any passat, 481 famílies de Lloret van passar pel CDA. Durant els primers sis mesos del 2013, la xifra de famílies ja supera les 560. La previsió és que el nombre d’usuaris continui augmentant.

Text: Nova Ràdio Lloret