Demà comença a Vilobí d’Onyar la Fira de la Llet amb una jornada agro ramadera

Foto: Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Foto: Ajuntament de Vilobí d’Onyar

La segona edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar, que se celebrará aquest dissabte 19 i diumenge 20 d’octubre, incorpora una jornada tècnica agro-ramadera, que es farà demà dijous 17 al matí al teatre Can Sagrera. Aquesta sessió de treball és una de les novetats que presenta la Fira d’enguany i comptarà amb una sèrie de ponències sobre el sector ramader.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem. Un cop finalitzi el seu parlament es donarà per inaugurada oficialment la segona edició de la Fira de la Llet. Seguidament, s’oferirà una conferència que porta per títol Avantatges de fer un anàlisi del cicle de vida de la llet, a càrrec d’Ignasi Ballús, de la Fundació Agroterritori i Universitat de Girona.

El següent tema que es tractarà són Les perspectives de futur del mercat de cereals al món, a càrrec de la Lola Herrera, consultora de Rogah Global. Després de la pausa per al cafè, on els participants hauran pogut degustat tot tipus de productes làctics, serà el torn de la ponència Època de crisi = temps d’oportunitats, a càrrec d’Adrian González Garrido, assessor de nutrició i representant de World Wide Sires. El punt i final a la jornada tècnica el posarà l’Oriol Franquesa de l’empresa Q-Llet que oferirà la conferència Com produir llet de màxima qualitat de manera rentable. Tots els participants a la jornada tècnica podran participar al col·loqui que s’iniciarà un cop finalitzi la darrera conferència.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas, ha destacat la bona acollida que va tenir la primera edició de la Fira de la Llet. Per això, «des de l’Ajuntament i la comissió de la Festa de Sant Galderic i de la Fira de la Llet, varen veure amb molt bons ulls la incorporació d’una jornada tècnica d’aquestes característiques, que plantegés situacions del dia a dia del sector agro-ramader». En aquest sentit, Viñolas ha destacat l’esforç que s’ha fet tant des del mateix Consistori com des de la comissió per tirar endavant aquesta jornada.

Més de 50 activitats

llet_vilobi4En aquesta segona edició hi ha més d’una cinquantena d’activitats programades, entre les que destaquen el concurs de munyir a mà, l’exhibició de munyir amb cantina, una caminada popular per a les granges del municipi, la projecció del documental “Saviesa de pagès” i el segon reconeixement al mèrit del sector lleter, entre d’altres. Amb tot, s’incorporen algunes novetats com la primera cursa ciclista Fira de la Llet puntuable a la copa Girona BTT, que es farà el diumenge al matí, a partir de dos quarts de deu.

A més, durant els dos dies de la fira hi haurà exhibicions de Trial de l’equip ATO Girona Costa Brava Pirineus pels pilots Pol Espier, Sergi Lagresa i Sergi Ferrés, passejades amb ponis, xerrades nutricionals a càrrec de l’empresa Danone, Activitats amb taulells d’escacs, concursos de munir a mà per a nens i adults amb baques de plàstic i una jornada de portes obertes a la Casa Modular A-240 a la urbanització Cal Ferrer Pagès.