El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Lloret ha atès 166 dones fins a 31 d’octubre

El Consell de Dones de Lloret s’ha reunit de nou per fer balanç de les accions que s’han portat a terme fins ara, com el cicle de xerrades Planeta Dones, el documental que s’està realitzant sobre dones i turisme, els cursos de formació per a dones, el banc del temps, o el grup de voluntariat per fer acompanyaments a dones víctimes de la violència masclista.

 

El Consell també ha servit per actualitzar les dades del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquestes dades reflecteixen que 166 dones han estat ateses fins el 31 d’octubre d’enguany. D’aquestes, 84 ho han estat pel servei psicològic; i 82 pel servei jurídic. Del primer grup, 72 en situació de violència masclista; i del segon grup, 23.

Segons la regidora de la Dona, Laura Bertran, aquestes dades revelen que “la majoria de dones maltractades que arriben al servei demanen suport psicològic, però que poques acaben interposant denúncia formal contra els seus agressors, ja que poques demanen suport jurídic”.

El principal canal d’arribada de les dones al SIAD és la pròpia dona directament, derivada de serveis socials o de Policia local i Mossos d’Esquadra. Un cop al SIAD, a la dona se li realitza una primera entrevista per part de la coordinadora del servei. En funció del resultat de l’entrevista, s’efectuen les derivacions corresponents.

El SIAD de Lloret està ubicat temporalment a la masia de Can Saragossa, a l’espera de la posada en marxa de la nova Casa de la Cultura de la Plaça Pere Torrent.

Edició: José Fernández