Celebració a Brunyola de la Fira de l’Avellana amb un nou èxit

Celebració del concuyrs d'esclovellar avellanes

Celebració del concuyrs d’esclovellar avellanes

Tot i les pluges del dissabte i diumenge a la tarda, centenars de persones han visitat la 19a Fira de l’Avellana de Brunyola durant tot el cap de setmana. La població de Brunyola s’ha convertit, un any més, en la capital de l’avellana durant dos dies.

Aquesta fira  s’ha convertit en el punt de trobada d’experts, productors, agricultors i comerciants del sector vinguts d’arreu de Catalunya. Tot i que la inauguració oficial es va fer el dissabte a la tarda, des del dissabte al matí i fins al diumenge a la tarda es va poder visitar una exposició de maquinària agrícola relacionada amb el cultiu i la recollida d’avellana i també hi va haver venda d’avellanes.

D’altra banda, durant els dos dies s’han pogut visitar diferents exposicions, entre les quals hi havia: Artesania de fibres vegetals, de Jaume Vilà; Arc’ Pujol, de Marc Pujol, i l’exposició “40 anys de la revista Ressò”. També hi ha hagut una mostra de maquinària agrícola relacionada amb el cultiu i la recollida de l’avellana.

L’obertura oficial de la fira es va fer el dissabte al vespre amb la inauguració a càrrec de les autoritats assistents, entre les quals hi havia el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Vicenç Estañol; el conseller de Cultura del Consell Comarcal, Joan Garriga, i l’alcaldessa de Brunyola, Anna Maria Mascort.

Un cop va finalitzar l’acte d’inauguració, es va fer un pica-pica de productes fets amb avellana, amb degustació de la coca de Brunyola feta amb avellana de la Selva per la pastisseria Noguera, allioli d’avellana i els plats cuinats amb avellana presentats pels restaurants del municipi (Restaurant El Castell, Restaurant Can Gabatxó i Restaurant Can Valls)

El darrer acte del primer dia de la Fira va ser el concert “Avellana Jove” , que va comptar amb l’actuació La Jet Set, Buhos, Banda Bandarra i Useful DJ. Tot i la pluja de la tarda, el concert es va poder celebrar i prop de cinc centenars de joves es van aplegar a la plaça de Brunyola per presenciar en directe el que s’ha convertit en un dels concerts de tardor més importants de la comarca.

XIII Concurs Internacional d’Esclovellar Avellanes i VI Concurs de Sac a l’Esquena- II Memorial Pere Parera

Els guanyadors del concurs d'esclovellar avellanes, amb Salvador Balliu i

Els guanyadors de la cursa de sacs a l’esquena, amb Anna M.Mascot i Salvador Balliu i

El segon dia, la fira es va iniciar amb la ruta guiada pels masos històrics, a càrrec de Ricard Teixidor. A la mateixa hora, es va obrir la fira d’artesania pels voltants de la plaça i també les parades de venda d’avellanes.

Els actes centrals es van celebrar a la tarda, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l’Escala, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, i els tradicionals concursos. Sens dubte, el XIII Concurs Internacional d’Esclovellar Avellanes i el VI Concurs de Sac a l’Esquena es van convertir en els actes més seguits pel públic.

Enguany, el guanyador del concurs d’esclovellar avellanes va ser en Manel Fernández, de Santa Coloma de Farners. Després d’uns quants anys participant en aquest concurs, finalment el cap d’Esports de l’ens comarcal es va endur el trofeu de guanyador del concurs d’enguany. Pel que fa als guanyadors de la cursa de sacs a l’esquena, en Roman Juanhuix, de Santa Coloma de Farners, va ser el primer classificat en la categoria de 40 quilos, i Guillem Agell, també de Santa Coloma, en la categoria de 20 quilos. Els guanyadors varen rebre els trofeus de mans del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i de l’alcaldessa de Brunyola, Anna Maria Mascort.

La pluja que va començar a caure a l’entorn de les set de la tarda va fer que la cantada d’havaneres i de cançons de taverna amb el grup Els Pescadors de l’Escala es celebrés a dins l’edifici de l’Ajuntament. A la mitja part es va servir rom cremat per a tothom.