La Desfilada Canina de Blanes va originar 10 adopcions de gossos

Es van adoptat 10 gossos

Es van adoptat 10 gossos

La cinquena edició de la Desfilada Canina Solidària que es va celebrar ahir diumenge a Blanes ha aconseguit el seu objectiu: promoure l’adopció de gossos abandonats que estan al CAAS, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, que depèn del Consell Comarcal. La desfilada estava coorganitzada per l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i un establiment veterinari.

L’activitat es va allotjar al passeig de Mar de Blanes, a l’alçada del Banc dels Músics, des de les 10 del matí fins la 1 de la tarda. Els principals protagonistes de la desfilada van ser els 40 gossos del CAAS que buscaven una família d’adopció.

En aquest sentit, 10 gossos van trobar ahir una nova llar on viure, i es van iniciar tràmits d’adopció per a d’altres gossos. A la Desfilada Canina Solidària hi havia gossos de totes les mides i edats, per poder adaptar-se millor al caràcter i possibilitats d’acolliment dels seus futurs i futures propietàries.

Igual que a les quatre anteriors edicions, la desfilada va oferir l’oportunitat de passejar, tocar i familiaritzar-se amb els gossos que es van portar al passeig abans de formalitzar la seva adopció. Per informar-se de tot el què cal en el procés d’adopció, hi havia un estand del Consell Comarcal de la Selva instal·lat al recinte.

L’adopció té un preu simbòlic de 100 euros per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització. Una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 euros en serveis veterinaris.

40 voluntaris

desfilada_2Per fer possible la desfilada, es va comptar amb la col·laboració de 40 voluntaris i voluntàries (1 per a cada futura adopció) que es van desplaçar fins al CAAS de Tossa, on se’ls va lliurar un gos i la corresponent fitxa amb totes les seves dades (edat, caràcter, quant temps porta acollit, etc). Després, els voluntaris van traslladar els animals fins a Blanes per participar a la desfilada.

Cada voluntari va passejar el seu gos dalt l’entarimat que es va muntar en forma de passarel·la i, d’aquesta manera, el públic va tenir l’oportunitat de veure’l millor per poder triar aquell que s’adaptava més a les seves necessitats. A partir d’aquí és quan la futura família adoptiva podia demanar la possibilitat de passejar el gos durant una estona.

Una altra entitat que ahir va donar informació sobre la seva tasca coincidint amb la desfilada canina solidària, va ser l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tossa de Mar, APAP, de la Fundació Chari Cruz, que va instal·lar una carpa.

La Desfilada Canina Solidària es va tancar amb el sorteig de diferents regals, obert a la participació de tothom, hagués adoptat o no un gos. En aquest sentit, entre els regals que es van sortejar hi havia dinars, sopars, lots de bellesa, massatges relaxants, així com productes i serveis adreçats als animals de companyia. Val a dir que el 100% dels guanys que es van obtenir amb la venda de números del sorteig van destinats als animals.