El Sant Josep de Badalona guanya el VII Torneig d’Escacs Poble de Vilobí

Van participar 16 jugadors amb titulació internacional / Foto: La Selva Comunica

Van participar 16 jugadors amb titulació internacional / Foto: La Selva Comunica

Les dades de participació del VII Torneig d’Escacs Poble de Vilobí, que es va celebrar el passat dissabte, han estat molt satisfactòries, d’acord amb la valoració dels responsables del Club organitzador i del Torneig.


Fins a 91 participants de 18 equips han assistit a la convocatòria de la que és la competició més important per equips de partides actives després de Lliga Catalana, que és competició federativa.

El torneig ha consistit en partides de un mínim de 40 minuts (20 minuts per jugador + 3 segons per moviment realitzat). D’aquests assistents, dos eren Grans Mestres, set eren Mestres Internacionals i set més Mestres FIDE. Al marge dels titulats internacionals, també hi havia nou Mestres Catalans, que han contribuït a la millora en el nivell competitiu del Torneig.

Jugadors del Sant Josep de Badalona, del Club d'Escacs Vilobí amb el presidente de la FCE (al centre de la imatge) / Foto: La Selva Comunica

Jugadors del Sant Josep de Badalona i membres del Club d’Escacs Vilobí, amb el president de la FCE (al centre de la imatge) / Foto: La Selva Comunica

El Club d’Escacs Barberà i el Sant Josep de Badalona han estat els equips finalistes, disputant-se la victòria durant l’última sesió de partides en una final molt renyida, mentre que el Montcada (3er) i l’Olot (4rt) han completat les primeres posicions,

El Torneig d’Escacs Poble de Vilobí també és un dels més ben dotats econòmicament ja que s’han repartit fins a 2.000 euros en premis. El guanyador s’ha emportat 1.000 euros, el segon 400 euros, el tercer 250 i la resta s’han distribuït en altres categories. Enguany s’ha decidit incrementar la diferència entre el primer i el segon per potenciar la competitivitat i donar emoció al trofeu.

La cerimònia de lliurament de premis, igual que tota la jornada del Torneig, ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana d’Escacs (FCE), Antoni Ahíza i Casamitjana, que ha volgut donar relleu a la importància del Trofeu a banda d’aprofitar l’avinentesa per commemorar els 25 anys del Club d’Escacs Vilobí.

El Torneig d’Escacs Poble de Vilobí l’organitza el Club d’Escacs de Vilobí amb el suport d’un gran nombre d’sponsors i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar. Enguany, la vinculació de les empreses del municipi amb la competició s’ha mantingut, fet que ha permès mantenir el catxet dels premis i l’organització de la competició per consolidar-la com el torneig de referència en la preparació de la lliga catalana per equips.