Lloret de Mar acull aquest cap de setmana la Fira Internacional de Puntaires

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

La conferència Les puntes de coixí durant el Modernisme. A la recerca d’Europa i la modernitat, a càrrec de l’historiador de l’art Joan Miquel Llodrà, donarà el tret de sortida a la II Fira Internacional de Puntaires de Lloret de Mar. L’acte s’ha programat per a aquest divendres 6 de setembre a les 19.00 h a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal.

Després de la conferència, s’inaugurarà oficialment la fira, que s’allargarà fins al diumenge 8 de setembre. Situada en una carpa a la plaça de Pere Torrent, la fira compta enguany amb la participació de dues puntaires de Rússia. Són Elena Gorbunova i Tatiana Maslova.

Vídeo trobada de puntaries a Blanes el 22-7-2012

Amb la presència russa, en total són setze les associacions de puntaires que participaran en aquesta segona edició de la fira i que mostraran durant tres dies les diferents maneres d’elaborar les puntes de coixí. La majoria de les participants a la fira són de Catalunya, però també han confirmat la seva assistència una associació belga, una de francesa i una delegació espanyola.

Llista de participants:
– Associació Sitgetana de Puntaires
– Associació de Puntaires de Llançà
– Associació de Puntaires d’Arenys de Munt
– Puntaires Verge del Remei d’Arenys de Munt
– Museu d’Arenys de Mar i Associació de Puntaires Flor d’Alba
– Associació de Puntaires de la Garriga
– Bol i Boixet de Barcelona
– Rosa San Nicolàs Punta Contemporània de Barcelona
– Randes – Taller de Puntes de Barcelona
– Escola de Puntaires de Barcelona
– Puntaires Ribot i Serra de Sabadell
– OIDFA, Delegació d’Espanya
– ADMAT – Clair Marquer – Crolles, França
– Kant in Vlaanderen, Bèlgica
– Elena Gorbunova, Rússia
– Tatiana Maslova, Rússia

De forma paral·lela, els dies de la fira, es pot visitar a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura una mostra de les millors puntes lloretenques i catalanes. D’altra banda, en el marc dels actes programats al municipi amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l’Associació de Puntaires de Lloret de Mar ha organitzat la XII Trobada de Puntaires al passeig de Jacint Verdaguer. Hi participaran més de 500 puntaires d’arreu de les comarques de Barcelona i Girona.