Albert Solà guanya la 35a edició del concurs de la cançó de Salitja

Albert Solà

Albert Solà

El músic Albert Solà, amb la cançó Bon dia Texas, ha estat el guanyador de la 35a edició del concurs de la cançó de Salitja, celebrat aquest dijous 15 d’agost als Delmes de Saltija. Solà s’ha emportat un premi de 600 euros gentilesa de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar.

El segon classificat, Twin Picks, ha obtingut un premi de 400 euros gentilesa de Canet Xirgu SL i Namina, tercera classificada amb la cançó De vegades, ha rebut un premi de 100 euros en metàl·lic gentilesa de Gespromat. El premi popular, consistent en un cap de setmana de turisme rural a La Coma Vella, ha recaigut en Teixi pel tema Com un petjada.

El guanyador d’aquesta edició, Albert Solà, va començar la seva carrera musical com a guitarrista de diferents grups de la província de Barcelona entre el 2008 i el 2009 fins que, a principis de 2010, va decidir iniciar un projecte en solitari.

Solà defineix el seu estil com a un reflex de tot allò que porta a dins, el seu dia a dia, les seves passions i les seves inquietuds; sentiments optimistes, pessimistes i existencials. “Transparent” és el seu primer treball. Un disc molt variat i fresc amb un total de 10 temes produïts per ell mateix que compta amb col·laboracions com les de la cantant Clàudia Bardagí. Transparent té influències de generes com el pop, el folk, el country i el funk i és, en definitiva, un disc de música senzilla, acústica, i íntima.

El Concurs de la Cançó de Salitja va néixer amb la idea d’oferir a músics i cantants de qualsevol estil la possibilitat de donar a conèixer, en un escenari, la seva música. En els seus 35 anys d’existència, han passat per Salitja formacions com Joan Americ, Korrefoc i Esclops, Insípids, Catau, Frenètic i 6 de mel.

Enguany, el certamen s’ha dut a terme amb un molt bon ritme i les cançons s’han succeït de forma pràcticament ininterrompuda en un recinte ple de gom a gom. Amb tot, cal remarcar que, per motius personals, només 14 de les 16 formacions seleccionades han pogut actuar. Com a anècdota, dir que l’entrega de premis s’ha hagut de paralitzar momentàniament per localitzar al primer premiat, que en aquells moments ja es trobava fora de Salitja.

Podeu veure el reportatge fotogràfic de Concurs clicant AQUÍ