Els artesans de la fusta de Sant Hilari Sacalm creen una línia de peces de mobiliari urbà i d’exterior per reactivar el sector

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sant Hilari i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya té com a objectiu ajudar els artesans locals a explorar nous segments de mercat amb una clara aposta de que serveixi per reactivar un sector que ha aportat, al llarg dels anys, riquesa i singularitat al municipi. 

En aquest projecte participen nou artesans de la fusta de Sant Hilari que han tingut el suport de Uli Marchsteiner, que ha estat el dissenyador de la col·lecció en el marc del projecte Oficis Singulars d’Artesania de Catalunya (veure pdf).

En concret, s’ha desenvolupat una col·lecció de mobiliari per a exteriors pensada per a parcs públics o privats, enjardinaments urbans, zones de turisme ecològic o paratges naturals. La idea d’aquest projecte ha estat fer unes propostes innovadores, sensibles a les necessitats actuals i amb la màxima presència de la fusta. La seva forma constructiva adequada i senzilla permet a cada artesà continuar treballant amb la seva pròpia capacitat productiva local.

Aquesta col·lecció de mobiliari urbà i d’exterior realitzada pels artesans de la fusta de Sant Hilari s’ha editat en un catàleg d’Artesania de Catalunya amb informació detallada de les peces creades. També es pot conèixer en viu tota la col·lecció ja que s’han instal·lat les peces als Jardins de Can Rovira de Sant Hilari Sacalm on estaran exposades permanentment i es podran visitar cada dia des de les 9h a les 19h.

 

Inauguració del Centre Artesà de la Torneria de Sant Hilari Sacalm

La presentació de la col·lecció es farà demà 6 de novembre a les 12 hores al jardí de can Rovira. Coincidint amb la presentació de la col·lecció de mobiliari urbà i d’exterior, l’Ajuntament de Sant Hilari inaugurarà a les 12.45h el Centre Artesà de la Torneria, un espai, que s’ha ubicat a l’antiga serradora de can Fontané.

Aquest centre neix amb l’objectiu de recollir i mostrar la història de la fusta i la torneria de Sant Hilari Sacalm. Des d’aquest punt es faran demostracions de l’ofici de torner des del seu passat, el present i el futur.

També, es faran de 11h a les 14h i de les 16h a les 19h demostracions d’oficis artesans.

Edició: José Fernández – Fotos: Raül Torrent – Ajuntament de Sant Hilari Sacalm