El Consell Comarcal de la Selva acull avui un intercanvi entre empresaris de la Selva i del territori occità de Portes de Gascogne

La sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva és avui divendres 29 d’octubre l’escenari de l’intercanvi entre empresaris de la comarca de la Selva i del territori occità de Portes de Gascogne, pertanyent al departament francès del Gers. Amb aquest acte es donarà per acabat el projecte RITA, a través del qual la comarca de la Selva ha col·laborat amb el Pays Portes de Gascogne en l’aplicació al territori de tecnologies satel·litals, i que ha servit per consolidar la col·laboració entre ambdues regions.

En total, és previst que participin en aquest intercanvi una dotzena d’empresaris de diferents sectors econòmics occitans com el turisme rural, el termalisme, la indústria alimentària, el disseny o la inserció social, que intercanviaran experiències i coneixements amb empreses  i entitats selvatanes d’aquests mateixos sectors. El tècnic d’empresa del Consell Comarcal, Jordi Solà, ha explicat que «l’objectiu d’aquest intercanvi és establir possibles col·laboracions de cara al futur».

La delegació occitana, encapçalada pel senador francès Sr. M. Vall, serà rebuda pel president adjunt del Consell Comarcal, Sr. Robert Fauria, que és l’encarregat de fer-los una presentació de la comarca de la Selva. En el marc d’aquesta sessió de benvinguda, Robert Fauria els convidarà a participar a la e-ruta de la fortalesa d’Hostalric. Així, tal com ja han anunciat des de l’ens comarcal, és previst que tota la delegació occitana juntament amb els representants de la Selva es desplacin a la població d’Hostalric per dur a terme l’e-ruta.

La jornada d’intercanvi empresarial finalitzarà amb una visita al Museu Trias de les Galetes i a les instal·lacions del Magma, on es farà un dinar de cloenda.

Amb aquest acte es donarà per acabat el projecte RITA, a través del qual la comarca de la Selva ha col·laborat amb el Pays Portes de Gascogne en l’aplicació al territori de tecnologies satel·litals, i que ha servit per consolidar la col·laboració entre ambdues regions.