L’Aeroport de Girona-Costa Brava va reduir el consum energètic en més d’un 15% el 2012

Aeroport de Girona-Costa Brava / Foto: Xavier Pou

Aeroport de Girona-Costa Brava / Foto: Xavier Pou

L’Aeroport de Girona-Costa Brava va reduir el consum d’energia elèctrica en un 15,64% durant el 2012, xifra que suposa un balanç molt positiu des que es va posar en marxa el Pla d’Eficiència Energètica i Optimització el 2010. En el global de 2012, l’Aeroport de Girona va consumir 8.475.165 kWh, el que significa que va estalviar més de 1.571.090 kWh respecte l’any 2010.

Segons un estudi de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), aquest estalvi equival al que gasten 450 llars al llarg de tot un any, a més de suposar una reducció afegida de 550 tones d’emissions de CO2.

L’ús de bombetes de baix consum i tecnologia LED, l’optimització dels sistemes d’il·luminació de la senyalització, la instal·lació de detectors de presència i de rellotges horaris per al control d’encesa de llums o la regulació de la intensitat de brillantors en les balisses, són algunes de les mesures d’estalvi que ha pres l’aeroport gironí.

Aquest estalvi de recursos és fruit de l’esforç invertit en el control del consum, conseqüència de la posada en marxa del Pla d’Eficiència Energètica i Optimització de l’Aeroport de Girona-Costa Brava.

La conscienciació del personal aeroportuari és un altre dels aspectes claus d’aquest pla. Es tracta d’una aposta segura de cara a aconseguir l’objectiu de fomentar la gestió sostenible a través de l’ús responsable i eficaç dels recursos, sense que això afecti al treball diari i els nivells de seguretat requerits.