Més de 100 activitats per gaudir la Festa Major de Santa Anna de Blanes 2013

Roda de premsa per preentar els actes de la Festa Major de Blanes

Roda de premsa per preentar els actes de la Festa Major de Blanes

Aquest migdia s’ha presentat en roda de premsa el programa d’activitats de la Festa Major de Santa Anna de Blanes 2013 que es farà del 20 al 28 de juliol. La presentació l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres i membres de la Comissió d’Activitats de la Festa Major, representada per Pol Montserrat, cap de la Colla de Diables Sa Forcanera.

L’elaboració del programa de festa major s’ha fet de manera molt participativa, comptant per segon any consecutiu amb les aportacions i opinions de la Comissió d’Activitats, formada per representants d’entitats culturals, juvenils i associacions de veïns. En aquest sentit, val a dir que hi ha una gran quantitat d’activitats que no tan sols compten amb la participació activa de diverses associacions, sinó que també estan gestionades i organitzades per aquestes.

La implicació de les entitats de Blanes ha permès que, tot i que el pressupost de la Festa Major 2013 s’ha ajustat al voltant dels 50.000 euros, el programa inclogui més de 100 propostes. D’altra banda, l’objectiu que ha menat tant al departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament com a la Comissió d’Activitats, ha estat el d’organitzar activitats molt populars, pensades per a totes les edats i per a públics de gustos diversos, aplegades en 7 escenaris :

Escenari Festa Major

blanes_festa_4

Foto: Arxiu Blanesaldia

Ubicat a la plaça dels Dies Feiners, aquí hi haurà les activitats típiques d’una festa major tradicional, pensades principalment per a públic de totes les edats. Dues d’elles són el pregó i l’actuació del grup vocal Les Sixters programades pel dissabte dia 20.

També hi haurà espectacles com ara la Nit de Monòlegs del dimarts 23, el ball amb l’Orquestra Maquinària Salsera BCN de la nit de Santa Anna, o bé la Festa de Ràdio Blanes que

El membres de "Club 70 Radio"

El membres de “Club 70 Radio”

amenitzaran els membres del programa Club 70 Radio la nit del dissabte 27. Altres actuacions aniran a càrrec d’entitats locals, com ara Entre Divas, d’AMA Blanes del diumenge 21 o bé Ballem els 50 de l’esbart Joaquim Ruyra de l’endemà dilluns. Pel que fa al tret de sortida del cicle festiu que també es farà en aquest escenari, s’ha escollit perquè sigui pregonera de la Festa Major de Santa Anna d’enguany a l’empresària blanenca Carme Gironès, que oferirà el pregó a 2/4 de 8 del vespre.

Ensorra’t

blanes_festa_6

Foto: Arxiu Blanesaldia

Es tracta de l’Escenari Jove que l’any passat ja va estrenar emplaçament al passeig de mar, davant la platja del costat del Club Vela Blanes. Les entitats juvenils del municipi, a través del Consell Local de Joventut, s’han implicat especialment en l’organització d’un complet programa de concerts que tindran lloc cada nit, de dissabte a dissabte, del 20 al 27 de juliol.

Les actuacions posaran l’accent en música electrònica, rock mestís, skà, reggae i altres ritmes festius. Entre els grups convidats destaca la presència d’Albertucho, Buhos, El niño de la hipoteca, Jah Provides, Alamedadosoulna, Charliebrownjah i Los Barrankillos.

Escenari Esbart Joaquim Ruyra

Ubicat a la plaça d’Espanya, l’escenari està a càrrec de l’Esbart Dansaire, entitat que celebra el 50è aniversari, i allotjarà actuacions com ara el folk electrònic de CSI: Marcel Casellas i Heura Gava; una festa aborigen amb 2 pardalets: Carles Belda i Marc Serrats; i l’espectacle d’animació infantil de Jaume Barri, entre d’altres. Val a dir que en aquest escenari també es farà la tarda del dissabte 27 de juliol el tradicional Concurs de Dibuix, que organitza la Colla Gegantera de Blanes. Les actuacions en aquest escenari també s’allargaran durant 8 dies: del 20 al 27 de juliol.

Escenari Casa de Andalucía

Com és tradicional des de fa molts anys, la Casa de Andalucía de Blanes tindrà instal·lada la seva caseta a tocar de l’antic pavelló municipal d’esports, al costat de la plaça dels Països Catalans. Cal destacar que a la programació –que abasta des del dissabte dia 20 fins el diumenge 28 de juliol– hi ha una nodrida presència d’entitats locals que actuaran com a complement dels grups i artistes convidats.

Escenari Birrasana

Situat al passeig de S’Abanell, entre el carrer Costa Brava i el carrer Josep Tarradellas, es tracta d’un recinte a càrrec de l’associació Birrasana on es podrà beure cervesa artesana. Es posarà en marxa coincidint amb les quatre nits de focs: del 24 al 27 de julol, inclourà un parc infantil i hi haurà quatre nits temàtiques amb actuacions de grups d’aquests estils: reggae i fusió; rock; electrònica i la nit Bullangueando.

Escenari Associació Uruguaians de Blanes

Està ubicat darrera de l’antic pavelló municipal d’esports i durant tres nits –del dijous 25 al dissabte 27- oferirà música sud-americana.

Escenari La Placeta de la CUP

Emplaçat al carrer Raval, només funcionarà la tarda-vespre del dimecres 24 de juliol, i inclourà jocs de taula, tallers per infants, així com altres entreteniments per a la canalla. També hi haurà un espectacle de circ i una actuació musical.

Altres Espais i Esdeveniments

Hi ha una gran varietat d’activitats que s’allotjaran en diversos espais repartits arreu del municipi. Una d’elles serà la Recreació Històrica que es farà el dijous 25 al centre de Blanes, que enguany pren com a motiu els 100 anys de la inauguració de l’edifici de l’Hospital Sant Jaume, on s’hi allotjarà una exposició commemorativa.

També destaquen el Correaigua i el Correfoc programats respectivament per les nits del dimecres 24 i dissabte 27; la presentació de la ruta literària Bolaño a Blanes que es farà el dimarts 23 a la Biblioteca Comarcal; l’actuació del Mag Lari el dijous 25 al Teatre; el Concurs de Castells de Sorra de la tarda del dilluns 22, o bé la Cercavila amenitzada amb el grup Funky a l’Olla.

Els Actes Tradicionals majoritàriament centrats el divendres, festivitat de la patrona –amb el ball de morratxes o la missa de Santa Anna-, o bé la inauguració de l’Exposició del Fotoperiodista Juli Barber (Sala Garcia Tornel del carrer Ample), que es farà l’endemà dimecres, són altres ingredients del programa de festes.

La Barriada

Capítol a banda mereix aquesta experiència, que consisteix en proves organitzades per diverses entitats on hi participen diferents barris de la vila. En total, hi haurà set proves per anar sumant punts: Comença la festa major (cercavila canvi de bandera Sa Palomera, dissabte 20); La gran tirada de bitlles (Ca la Guidó, diumenge 21); Estira Fort (Morralla, dilluns 22); Qui va més moll? (Correaigua, dimecres 24); A ballar que és Festa Major! (Escenari Esbart Joaquim Ruyra i Escenari Festa Major, dijous 25 i divendres 26); Participa a la Cercavila! (divendres 26); i Atrapa al Dimoni! (correfoc del dissabte 27).

Aplec de l’Amor: Brasil.cat, amb Àngels Gonyalons i Toni Xuclà

aplec_amor

Foto: Arxiu Blanesaldia

La Festa Major de Santa Anna es tancarà amb la celebració del tradicional Aplec de l’Amor, que s’acull a Cala Bona el diumenge 28 de juliol. L’ingredient destacat serà l’espectacle Brasil.cat, amb Toni Xuclà i Àngels Gonyalons. Es tracta d’un petit passeig per la història de la música brasilera i algunes de les seves influències i evolució. L’Aplec de l’Amor també inclourà un sopar popular a base de pollastre amb xamfaina al preu de 5 euros i començarà amb una audició de sardanes amb la Cobla Santa Maria.