Lloret i Blanes tenen importants problemes de cobertura de telèfon mòbil

El degà del COETTC, Ferran Amago, i el director de l'oficina tècnica del Col·legi, Jesús Anguix

El degà del COETTC, Ferran Amago, i el director de l’oficina tècnica del Col·legi, Jesús Anguix

A Lloret de Mar fa tres anys que hi ha problemes de cobertura de telefonia mòbil. Així ho constata un informe del Col·legi d’enginyers tècnics i Pèrits de Telecomunicacions a Catalunya (COETTC), que conclou que el 60% dels municipis catalans tenen problemes d’aquest estil. La situació a Lloret de Mar fa temps que dura, però hi ha altres destinacions on les anomalies encara vénen de més lluny, com ara Salou, Cambrils o Blanes.

L’estudi també mostra com la situació s’ha agreujat lleugerament en l’últim any, ja que hi ha hagut un increment del 3% de localitats amb deficiències.

Els principals motius de la manca de cobertura són el nombre insuficient d’antenes, l’augment dels serveis que s’ofereixen a través de la telefonia mòbil, l’ús d’Internet amb connexió de telefonia mòbil i l’increment de l’ample de banda exigit pels serveis utilitzats. El degà del col·legi, Ferran Amago, recorda que les telecomunicacions són bàsiques per a la competitivitat de l’economia.

En aquest sentit, el degà del Col·legi ha demanat als ajuntaments que actualitzin les ordenances municipals que regulen la telefonia mòbil i que es facilitin les inversions dels operadors que volen millorar la xarxa.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, tot i detectar millores, l’estudi lamenta que persisteixin zones com el barri del Carmel amb deficiències notables. En aquest sentit, el col·legi no se sap avenir que hi segueixin havent mancances de cobertura a la capital mundial del mòbil.

Text: Nova Radio Lloret