Lloret invertirà el proper any 4,98 milions d’euros en millores urbanísiques i equipaments

L’Ajuntament de Lloret de Mar farà el proper 25 d’octubre un ple extraordinari per aprovar una modificació de crèdit per fer front a les inversions de l’any vinent. Lloret porta a terme aquesta modificació fruit de l’entrada en vigor de la nova Llei de Pressupostos de l’Estat, que a partir de gener no permetrà endeutar-se a la majoria d’Ajuntaments, i per tenir temps, durant l’any 2011, a acabar els compromisos adquirits de la legislatura. 

El total destinat, que puja a 4.980.000 euros, té per objectiu acabar obres esportives i culturals, així com el seu entorn. Per altra banda, també s’inverteix una gran quantitat en millores d’obra pública i equipaments educatius i socials.

 

Les principals partides corresponen a:

Adequació accessos Plaça Pere Torrent 137.952 euros

El mal estat en què es troben actualment els accessos tant peatonals com rodats a aquest aparcament fan urgent i necessari per motius de seguretat i salubritat la seva adequació. Les obres inclouen la renovació de la instal·lació elèctrica, reposició i reparació de les portes a cada planta, modificació de les escales de xapa per escales d’obra, entre altres.

Remodelació Plaça de la Magnòlia- Germans Maristes 648.682 euros

El seu desgast i les dificultats en el trànsit rodat en aquesta plaça fan urgent la remodelació de l’àmbit que abarca la plaça, el C/Esperança, el Passatge Sant Pere i el C/ Canonge Domènech. L’Ajuntament pot afrontar el projecte un cop acabades les obres privades de l’entorn.

Reposició paviments i serveis als carrers: c/ Vicenç Bou-Hip. Lázaro 420.682 euros

Aquest projecte forma part del procés que l’Ajuntament està portant a terme de transformació d’espais per tal de dotar-los d’un caràcter marcadament peatonal. Entre d’altres obres es preveu fer noves infraestructures d’aigua, clavegueram i enllumenat públic, així com soterrar i renovar les xarxes aèries existents dels diferents serveis. Els paviments es renovaran en la seva totalitat.

Reparació voreres Avda. Just Marlès 327.756 euros

Cal reparar les deficiències que presenten actualment els paviments de les voreres de l’Avda. Just Marlès, causats principalment per l’intensiu ús a què està sotmès aquest espai, però també per les diverses actuacions de reparacions puntuals, obertura de rases pel pas de nous serveis i pel pas de vehicles pesats.

Insonorització i acondicionament acústic bucs d’assaig de Lloret 123.323 euros

Les millores es porten a terme en il.luminació, climatització en el terra, en les parets, en el sostre o a les portes, entre altres espais.

Obres d’instal·lacions i acabats del camp municipal d’Esports 400.262 euros

El projecte consisteix en construir una edificació d’accés als vestuaris i els serveis annexes al camp de futbol.

Adquisició terrenys Can Buch per a la implantació d’un centre sociosanitari 375.623 euros

El terreny es compra amb la voluntat de construir un equipament sociosanitari, ja que es tracta d’una de les necessitats més urgents de la població. El centre anirà destinat a oferir un servei integral a la gent gran.

Obres d’adequació de la urbanització La Creu de Lloret 150.000 euros

Les obres per millorar els serveis comprendran l’execució d’una nova instal·lació d’enllumenat públic, la urbanització del C/ Port de la Selva i l’establiment de la xarxa de clavegueram. L’ordre en què es faran aquest treballs s’acordarà conjuntament amb els veïns.

Obres d’ampliació del cementiri 130.000€

El projecte específic encara s’ha de redactar, però les previsions indiquen que l’ampliació aproximada serà de 800 nínxols més columbaris i tombes. Aquest import es destina a una primera fase d’aquesta ampliació.

Posada en funcionament de la Casa de la Cultura 710.490 euros

Altres inversions previstes:

– Obres de reforma de les diferents escoles del municipi 75.000 euros

– Adquisició de material audiovisual pel nou Teatre 88.075 euros

– Millores en paviments de carrers 100.000 euros

– Nova rotonda davant caserna Guàrdia Civil 146.911 euros

– Millora de l’entorn del Teatre 60.000 euros

-Reformes i millores parcs i jardins públics 75.000 euros

– Millora de les instal·lacions de les platges 50.000 euros

– Adequació i millores de camins i rieres 30.000 euros

– Aportació a la Fundació Sant Romà 30.000 euros 

L’alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo afirma que «aquestes inversions plasmen la voluntat del govern municipal d’assolir tots els compromisos adquirits amb els ciutadans». Crespo afegeix que «estem arribant a la recta final amb els deures fets; durant aquests anys hem anat treballant paulatinament, amb dificultats però assumint els reptes. Només passejant per Lloret són visibles totes aquestes inversions i no parlo només del teatre, casa de cultura o equipaments esportius, sinó dels carrers, parcs infantils, serveis educatius, és a dir, els espais públics que trepitgem dia a dia».

L’alcalde de Lloret conclou assegurant que «hem assolit una millora integral del municipi que ha augmentat significativament la nostra competitivitat tant a nivell urbà com a nivell turístic».

Edició: JFG / Fotos: JFG i Ajuntament de Lloret de Mar