Donació de Ricard Ferrer a L’Arxiu de Blanes de Col·lecció hemerogràfica Josep Mestres Rovira

Ahir es va signar el conveni de donació entre el senyor Ricard Ferrer i Juli i l’Ajuntament de Blanes relatiu a la col·lecció hemerogràfica de Josep Mestres i Rovira.

Es reconeix el gran valor cultural, històric i d’investigació de la col·lecció hemerogràfica objecte de la donació i cal assenyalar que es tracta d’una de les col·leccions més completes de la revista Recvll d’abans de la Guerra Civil i una de les úniques que pot quedar a la Vila.

S’ha valorat l’interès públic col·lectiu que té aquesta col·lecció, considerant la família convenient i necessari fer-ne donació a l’Ajuntament de Blanes, amb destí a l’Arxiu Municipal de Blanes, per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general.

La donació de les col·lecció hemerogràfica de Josep Mestres i Rovira comprèn els originals de la revista Recvll, enquadernats, en 25 volums i que corresponen als anys de 1921-1936, 1969-1972 i 1977-1983. També els originals de la revista Proa, suplement del Full Parroquial de Blanes, enquadernats en un volum, i que correspon als anys 1945-46.

Foto: Josep Trias, alcalde de Blanes, Ricard Ferrer, donant, i el secretari de l’Ajuntament Joan Solà en el moment de formalitzar el document de donació al despatx d’alcaldia. Blanes, 18 d’octubre de 2010.

Text i foto: Aitor Roger / Edició: José Fernández