El govern de Tossa de Mar respon a les greus acusacions del comitè d’empresa

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Tossa, reunida el 15 d’octubre, ha resolt per unanimitat donar resposta a les greus acusacions formulades pel Comitè d’Empresa en l’escrit de 7 d’octubre de 2010 mitjançant l’acord que us transcrivim a continuació:

1.- És rotundament fals que l’Ajuntament de Tossa hagi iniciat cap campanya de desprestigi contra els empleats municipals. També és rotundament fals que l’equip de govern busqui tapar incompetències, mancances o incompliments amb els empleats municipals o que pretengui culpar els empleats municipals de la problemàtica de l’augment desproporcionat que les despeses de personal van experimentar durant els exercicis 2003 a 2007.

2.- Les dades sobre despeses del personal 2003 a 2007 publicades en l’últim número de la revista municipal s’han extret de les nòmines dels funcionaris i treballadors corresponents a dits exercicis. Són dades de caràcter oficial plenament verificables i contrastables amb la comptabilitat pública municipal i, per tant, incontrovertibles.

3.- Les dades publicades no reflecteixen els augments individuals que ha experimentat cada funcionari i cada treballador. Es tracta de xifres agregades, com es desprèn clarament del contingut de l’article, el qual no al·ludeix en cap moment al percentatge en que s’ha incrementat individualment les nòmines, sinó a percentatges globals. De la informació publicada al butlletí no es pot deduir en cap moment que els percentatges d’increment que es parla es refereixin als increments personals de cada funcionari i cada treballador.

4.- Creiem que les afirmacions, els adjectius, i el to general de l’escrit del Comitè, a banda de desproporcionades i impròpies d’un organisme que representa la totalitat dels empleats municipals, obeeix, sens dubte, a una interpretació completament desenfocada de la informació publicada.

5.- La responsabilitat de l’augment desproporcionat de les despeses de personal durant el mandat 2003 a 2007 és, com diu l’escrit del Comitè, de les autoritats que van aprovar aquests augments i això ja està essent enjudiciat pels organismes de fiscalització competents.

6.- L’augment en més d’un milió d’euros de les despeses del personal de la Corporació durant el passat mandat és, tal com s’afirma en el butlletí, una de les causes principals de la delicada situació econòmica en que es troba immersa la hisenda local, afirmació que no només no ha de ser rectificada, sinó que ratifiquem amb la convicció que ens proporcionen les dades econòmiques en què es fonamenta.

7.- Durant els tres darrers exercicis, l’actual equip de govern ha fet un extraordinari esforç de reducció de les despeses de personal heretades del mandat anterior, havent-les disminuït en 438.845,70 Euros, segons les liquidacions dels pressupostos relatives als exercicis 2007 a 2009:

Despeses de personal

 

 

2007

4.305.359,79

 

2008

3.963.002,30

 

2009

3.866.514,09

 

DIFERÈNCIA 2007-2010

– 438.845,70

 

 

 

 

 

 

8.- Lamentablement, aquest esforç segueix essent manifestament insuficient. Els desequilibris pressupostaris causats per l’augment en més d’un milió d’euros de la nòmina del personal i el creixement desaforat d’altres despeses que es va produir durant el mandat precedent persisteixen i obliguen a seguir avançant en la reducció de totes elles.

9.- És per això que us informem que l’equip de govern seguirà treballant, com ha vingut fent des del primer dia, en la reducció de l’important volum de despesa corrent que suporta, i, molt especialment, en la reducció del Capítol I, confiant en la vostra col·laboració per tirar endavant aquest projecte, la culminació del qual és imprescindible per recuperar la normalitat de la gestió econòmica municipal.

Edició: José Fernández