Avui s’inauguren els horts ecològics de Riudellots de la Selva

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Coincidint amb el dia del Medi Ambient, que se celebra avui 6 de juny, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva inaugura oficialment els horts ecològics que s’han posat en marxa recentment. Durant el mes de maig ja s’han realitzat un total de quatre classes d’horticultura amb les pràctiques corresponents.

La regidora de Medi Ambient, Carme Camps, ha explicat que «tot i que ja fa uns dies que els horts ecològics estan en funcionament, des de l’Ajuntament hem cregut oportú inaugurar-los oficialment i poder-los obrir al públic». En aquest sentit, Camps ha explicat que la inauguració es farà a les set de la tarda i, tot seguit, totes aquelles persones que ho vulguin podran visitar-los. La visita es podrà fer de les 19 h a les 20 h. Els horts estan ubicats al carrer Major, darrere el local de les bústies de correus d’aquesta població.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, ha explicat que «un total de 15 persones del municipi podien inscriure’s en aquest curs, que està pensat per a persones en situació d‘atur que vulguin aprendre a treballar en el sector de l‘horta ecològica». Per això, l‘Ajuntament ha donat prioritat en la inscripció a persones de la borsa de treball municipal.

El curs consta d’un total de vuit sessions que es fan els dijous de 16 a 20 hores. Les sessions combinen una primera part teòrica, d‘una hora de durada, amb una segona part pràctica. L‘explicació teòrica es fa a la Casa de Cultura i la part pràctica a l‘hort municipal que l‘Ajuntament de Riudellots ha habilitat aquest 2013.

La temàtica de les sessions dóna una visió introductòria del treball d‘horta biològica i també ofereix nocions sobre com administrar i gestionar una explotació ecològica pròpia. El professorat del curs està compost per tècnics de la Fundació Emys