El servei de creació d’empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès 212 emprenedors durant el 2020

El servei de creació d’empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 212 nous emprenedors durant l’any 2020. Unes xifres que són bones segons i més tenim en compte l’any que hem viscut amb la pandèmia de la COVID-19, segons ha assenyalat el màxim responsable de l’ens selvatà, Salvador Balliu.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

I és que la incertesa que s’ha viscut amb la COVID-19 no ha dissuadit els emprenedors de la comarca de la Selva i, una vegada més, les dades del servei d’empresa són bones. Si bé no hi ha hagut un increment considerable de nous emprenedors, la xifra d’empreses creades ha estat superior a les 200 com ja s’havia donat en els darrers tres anys.

A través d’aquest servei s’ofereix unes sessions individualitzades d’informació i orientació en què aquells emprenedors de la comarca que volen impulsar el seu propi negoci reben una primera sessió que es fa de forma individualitzada un anàlisi del projecte de negoci i se l’orienta del procés d’assessorament per tirar-lo endavant. També se l’informa dels tràmits a seguir i de les possibles ajudes i subvencions a què pot accedir.

Pel que fa l’assessorament en la posada en marxa del negoci, el Consell Comarcal de la Selva va assessorar 78 emprenedors, que va suposar la creació de 48 empreses i 70 nous llocs de treball.

Aquesta fase d’assessorament, està pensada per als emprenedors que, després d’haver participat en la fase d’informació i orientació, decideixen tirar endavant el procés d’anàlisi de viabilitat del projecte de negoci. Els principals objectius del procés són ajudar-los a analitzar la viabilitat tècnica i financera del projecte de negoci i acompanyar-los en tot el procés de posada en marxa. Els tècnics juntament amb cada emprenedor marquen un itinerari personalitzar per anar treballant les diferents parts del projecte i desenvolupar el pla d’empresa.

El conseller d’empresa, Eduard Colomé, ha explicat: “un altre de les fases que és fonamental a l’emprenedoria és el suport que aquests nous emprenedors tenen a l’hora de consolidar les seves empreses”. Per això, des del servei se’ls hi ofereix un suport durant els primers mesos i anys de funcionament del negoci, que ha de servir per analitzar l’evolució global de l’activitat i poder-la orientar en tots aquells aspectes que no estiguin funcionant correctament”.

Aquest tipus de seguiment, segons ha explicat Colomé, es va mantenint durant els tres primers anys de vida de l’empresa, al llarg dels quals l’emprenedor pot participar en tutories amb assessors del servei per anar replantejant l’estratègia empresarial i adaptant-la a la realitat socioeconòmica del seu mercat.

Durant l’any 2020, els tècnics d’empresa del Consell han fet un total de 398 assessoraments a empreses.