Lloret de Mar obre expedient sancionador a cinc botigues de lloguer de vehicles elèctrics personals

La Policia Local de Lloret de Mar ha aixecat acta a cinc establiments de lloguer de vehicles elèctricsde mobilitat personal, i ha immobilitzat un total de 19 aparells, per comercialitzar vehicles amb un capacitat superior als 1000 watts, sense complir les obligacions administratives i de seguretat per la seva comercialització i ús a les vies públiques.

Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana, ha explicat que «des de Serveis Jurídics iniciarem uns expedients sancionadors i les sancions, si arriba el cas, poden anar dels 10.000 als 100.000 euros». I ha afegit que «parlem de vehicles que poden assolir una velocitat alta, per la seva configuració, pes i potència elèctrica, assimilable a un ciclomotor o superior».

«Amb la qual cosa poden comportar un risc per la seguretat de les persones. Per aquest motiu és primordial que tant els propietaris d’aquests negocis com els conductors compleixin tota la normativa, al igual que es demana a qualsevol altre vehicle abans d’autoritzar-lo a circular, especialment quan es tracta del lloguer».

L’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar al Ple del passat mes de febrer la nova ordenança sobrevehicles elèctrics personals. Entre altres coses, la nova normativa municipal exigeix a les persones que condueixin patinets elèctrics que vagin documentades, que entre patinet i patinet hi hagi una distància de 50 metres, i que l’empresari que lloga l’aparell informi de la nova ordenança i que vetlli perquè qui lloga el patinet tingui una mínima habilitat.