La quarta edició de Gastroart se celebrarà a Hostalric el 28, 29 i 30 de setembre

Gastroart té per objectiu promocionar els productes de proximitat

Hostalric acollirà del 28 al 30 de setembre la quarta edició de la fira Gastroart, emmarcada en la tradicional celebració de Sant Miquel, durant la qual els visitants podran gaudir de degustacions gastronòmiques, demostracions d’oficis artesans i participar en tallers infantils d’artesania i de gastronomia, entre altres activitats. A Gastroart es promocionaran els productes de proximitat, de qualitat i artesans, a més d’incloure activitats de divulgació i formatives.

Gastroart, eina per promocionar el patrimoni gastronòmic

Tot plegat, amb la finalitat de promocionar la gastronomia del territori com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial. Cal recordar que la darrera edició de Gastroart va comptar amb més de 10.000 visitants.

L’organització de la fira es mostra satisfeta amb la implicació creixent de la població i dels participants que ha permès consolidar la fira en el calendari d’activitats i convertir-la en un referent principalment en les demarcacions de Barcelona i Girona.

Inauguració del centre Domus Sent Soví

L’aposta d’Hostalric com a ciutat capdavantera en la promoció de la gastronomia catalana es reforça amb el Domus Sent Soví, que s’inaugurarà un dia abans de la fira, el 27 de setembre.

El centre té l’objectiu de fomentar l’interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d’identitat, a través de la combinació de tradició i innovació per descobrir i valorar els productes de la terra. Domus Sent Soví vol crear oportunitats de negoci a la

Domus Sent Soví

vila posicionant Hostalric com a un referent arreu de Catalunya.

Segons va manifestar l’alcalde, Josep Frias «aquest espai ha de servir de motor per a l’economia d’Hostalric, ens ha de permetre posicionar-nos en els mapes del turisme a Catalunya i ser una bona opció per a la instal·lació d’empreses als nostres polígons i als nostres carrers».

Les obres, que van començar el mes d’octubre de 2010, han suposat l’adequació d’un edifici que havia estat anteriorment una fàbrica de taps de suro, una escola i, darrerament, un centre cívic.

En el Centre, de 800 metres quadrats distribuïts en tres plantes, hi ha una botiga–exposició, dues aules de cuina, un auditori i un restaurant-bar. L’actuació ha tingut un cost de 800.000 euros, aproximadament, finançats en la seva totalitat per la Generalitat a través de diversos programes.