El Consell Comarcal ha atès 179 emprenedors durant el primer semestre de l’any

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El servei de creació d’empreses del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 179 emprenedors durant el primer semestre d’aquest any. Tots aquests nous emprenedors han passat pel servei per demanar informació i orientació de cara a plantejar-se la posada en marxa d’un nou negoci.

D’aquestes 179 persones, 91 varen continuar el procés d’assessorament amb l’objectiu de valorar la viabilitat del projecte a través del pla d’empresa, rebre assessorament específic amb algun expert, conèixer els tràmits a seguir per a la posada en marxa del negoci, saber si hi ha ajudes i subvencions disponibles, entre altres qüestions. El resultat d’aquests primers sis mesos ha estat la creació durant de 39 noves empreses i 63 llocs de treball.

A més d’ajudar a nous emprenedors, el servei d’empresa de l’ens comarcal també pretén donar suport a les noves empreses creades al llarg dels darrers anys: en aquest cas, 60 empreses varen passar pel servei de consolidació d’empreses durant el període esmentat. L’objectiu és que l’empresa trobi el suport necessari per tenir més garanties i possibilitats d’èxit en el seu procés de creixement: avaluació del funcionament general del negoci, recerca de finançament, eines de gestió empresarial, entre altres qüestions.

Per tot això, amb l’objectiu d’ajudar tant emprenedors com a empreses creades, periòdicament s’organitzen activitats de formació o sensibilització sobre temes relacionats amb l’auto ocupació, la gestió de negocis, etc. Durant el primer semestre s’han realitzat un total de 23 accions de formació i 10 de sensibilització. En cadascuna d’aquestes activitats hi han participat una mitjana de vint emprenedors.

El conseller d’Empresa, Pere Mas, ha valorat molt positivament les xifres que s’han assolit en aquest primer semestre des del servei de creació d’empresa. Per Mas és una molt bona notícia el gran nombre d’emprenedors que hi ha a la Selva. Així mateix, el conseller d’Empresa ha recordat que “el Consell Comarcal té com una de les prioritats d’aquest mandat la creació d’ocupació a la comarca, i per això s’estan duent a terme diverses iniciatives i projectes que han de permetre una major ocupació de les persones de la nostra comarca”.

El Servei d’Empresa del Consell, que forma part del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, es presta en col•laboració amb diversos ajuntaments de la comarca, mitjançant la Xarxa Emprèn Empresa la Selva, de forma que els ciutadans d’aquests municipis poden gaudir d’aquests serveis ben a prop de casa.