L’AGi demanarà al Consell de Ministres que autoritzi una societat filial per gestionar l’aeroport de Girona

Foto: Miquel Millán – Diputació de Girona

Les institucions territorials presents dins l’Associació per la Promoció i el Desenvolupament de les comarques gironines (AGi) consideren que és el moment de presentar una proposta al Consell de Ministres, acollint-se a la més estricta legalitat, que autoritzi la creació d’una societat filial gestora per a l’aeroport de Girona.

L’anunci d’aquesta petició s’ha fet oficial avui en l’acte de presentació del nou vol Girona-Kiev-Girona de la companyia Wizz Air, en la qual han participat el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé; el director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

La petició que cursaran al Consell de Ministres les institucions que formen l’AGi –Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Cambra de Comerç– és possible després que la comissió bilateral Estat-Generalitat hagi pres uns acords vinculants que obren la possibilitat d’un nou model: la gestió autònoma i individualitzada de l’aeroport de Girona.

Si la proposta es concreta, un cop creada la societat, l’AGi entraria en el seu accionariat amb una posició majoritària i determinant, i el temps de permanència de les institucions en el consell d’administració de l’aeroport de Girona seria il·limitat.

Foto: Xavier Pou

L’AGi considera que tot aquest procés ha d’estar acabat a finals d’any, per tal que a partir del gener del 2012 les institucions gironines estiguin integrades de ple dret al consell d’administració de l’aeroport de Girona. Aquest model territorial no exclouria, però, la voluntat de l’AGi d’aconseguir el traspàs de l’aeroport de Girona de manera definitiva.

El president de la Diputació, Jaume Torramadé, ha destacat que “el que volem és que el Govern de l’Estat entengui que hi ha una situació de greuge amb les comarques gironines, i que per això proposem un model molt senzill i perfectament assumible en el marc legal actual: formar part de la presa de decisions de l’aeroport”.

Nou vol Girona-Kiev-Girona

Wizz Air, la primera aerolínia de baix cost a Ucraïna, ha presentat una nova ruta entre l’aeroport de Kyiv Zhulyany a Girona. El primer vol de la companyia va sortir ahir a les 19.05, hora local de Kiev amb 172 passatgers (un 95 % d’ocupació) i va arribar puntual al seu destí.

El vol de Kyiv a Girona ha començat a operar inicialment amb tres freqüències setmanals (dimarts, dijous i dissabtes). Els bitllets ja estan disponibles des de 45,99 euros (anada, incloent-hi taxes), a wizzair.com.