Esteve Vilanova va desgranar l’origen i les causes de la crisi a Santa Coloma

Esteve Vilanova

El cicle Re-Mou va començar ahir dijous a Santa Coloma de Farners amb una conferència a càrrec de l’analista econòmic Esteve Vilanova que, davant de més d’una cinquantena de persones, va parlar de la crisi actual, dels seus orígens, efectes i possibles solucions. Segons Vilanova, cal recuperar l’esperit del sacrifici, de l’esforç i de l’orgull empresarial i nacional.

L’exposició de Vilanova va provocar un calorós debat entre el públic que va aprofitar l’ocasió per contrastar els seus punts de vista amb el ponent, a més de plantejar preguntes de gran actualitat que combinaven temes polítics relacionats amb la sobirania i el moment econòmic actual de Catalunya.

En acabar la intervenció del ponent i el debat, es va cedir la paraula al propietari de l’Hotel can Pinxo, un establiment obert a Santa Coloma des del 1929 perquè expliquessin a grans trets com és el seu negoci, quina ha estat la seva evolució, la seva percepció de la crisi i també perquè presentés algun dels seus productes. El producte presentat és un intent de recuperar el ‘xuca-mulla’, consistent en sucar diferents galetes artesanals típiques del municipi en ratafia per acompanyar-les.

Aquesta intervenció respon al fet que el cicle ‘Re-Mou’ té com a objectiu, a banda de portar conferenciants de primera línea a la ciutat i potenciar el coneixement mutu entre els empresaris colomencs, de manera que cada conferència es clourà amb la intervenció d’algun empresari de referència a la ciutat.

El cicle Re-Mou es celebrarà de forma regular cada segon dijous de mes. La propera cita és, doncs, el dia 13 d’octubre.

Edició: José Fernández – Fotos: La Selva Comunica