El comerç d’Àngles ‘Cosint Idees’, millor iniciativa emprenedora La Selva 2014

Facebook de Cosint Idees

Facebook de Cosint Idees

El Consell Comarcal de la Selva ha distingit l’empresa d’Anglès Cosint Idees, de l’emprenedora Mireia Danés, com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2014 d’entre les més de 300 que s’han assessorat des del Servei de Creació d’Empreses de l’entitat.

A l’hora de fer aquesta distinció s’han tingut en compte aspectes com l’adaptació del projecte a les necessitats socio–econòmiques de l’entorn on s’ha creat, el seu caràcter innovador dins un sector tradicional com és el comerç de proximitat, la viabilitat tècnica, econòmica i financera, etc.

A banda d’un diploma que l’acredita com a Iniciativa Emprenedora La Selva 2014, Cosint Idees rebrà també un pla de mentoring premium durant tot l’any 2015, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida.

Facebook de Cosint Idees

Facebook de Cosint Idees

Aquest pla de mentoring inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d’assessorament aniran a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics), amb qui el Consell Comarcal de la Selva col•labora en diferents projectes de suport a l’emprenedoria.

Continuïtat i innovació en un comerç de tota la vida

Cosint idees és un projecte impulsat per l’emprenedora Mireia Danés, que, aprofitant el tancament per jubilació d’una merceria de les de tota la vida del municipi d’Anglès, ha donat continuïtat al negoci, incorporant a la seva oferta nous articles relacionats amb el món del patchwork i oferint tallers i activitats lligades a la costura i la modisteria.

Facebook de Consint Idees

Facebook de Consint Idees

De fet, el procés que va seguir l’emprenedora per tirar endavant aquest projecte empresarial va començar amb un curs de formació ocupacional per a persones en situació d’atur que va organitzar el Consell Comarcal de la Selva l’any passat. A partir d’aquí, i amb el suport dels tècnics de creació d’empreses de l’entitat, va conèixer el traspàs de la Merceria Puig del seu municipi, i mitjançant el Servei Reempresa va emprendre el procés de cessió del negoci.

A banda de permetre a l’emprenedora generar el seu propi lloc de treball, Cosint Idees és un bon exemple de com la iniciativa d’una jove emprenedora pot ajudar a consolidar el teixit comercial d’un municipi com Anglès, evitar el tancament d’un comerç de tota la vida i permetre la continuïtat del teixit comercial local, amb tot el que això suposa per a la vida social i econòmica del municipi.