Dos diputats d’ICV-EUiA donen suport a la plantilla d’AJ Ruz de Sils, que fa vaga indefinida des de fa 21 dies

Els diputats d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya Marc Vidal i David Companyon van visitar ahir al vespre els treballadors i les treballadores de l’empresa de neteja A.J. Ruz S.L. a Sils. per conèixer quina és la situació actual de les negociacions amb.


Després de 21 dies de vaga indefinida, en què han acampat al davant de l’empresa, segueixen sense aconseguir arribar a cap acord per a la millora de les seves condicions de treball.

Marc Vidal, que és portaveu de la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya, i David Companyon, membre de la mesa del Parlament, s’han reunit amb els treballadors en vaga per conèixer de primera mà l’estat del conflicte, i els resultats de la mediació que va tenir lloc ahir dimecres a la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Girona.

Foto: CCOO Comarques Gironines

Foto: CCOO Comarques Gironines

Per a Marc Vidal «les males condicions laborals que imposa AJ Ruz als seus treballadors són inadmissibles per part de cap empresa. No atenen cap dels drets que els amparen. Pressionarem fins a on faci falta perquè els drets laborals no siguin moneda de canvi per a la competitivitat del sector, i molt menys que se serveixi d’aquestes males condicions per acaparar contractes públics als nostres municipis»

Vidal es reunirà la setmana que ve amb el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, per exposar-li els incompliments i les males pràctiques laborals de l’empresa de gestió de residus cap als seus treballadors.

La plantilla d’AJ Ruz S.L. manté la vaga indefinida des del 17 d’octubre, després de que es produís l’acomiadament d’un dels seus treballadors que pretenia negociar les condicions laborals i organitzar la reivindicació justa d’aquestes. Des d’aleshores, han denunciat presumptes il·legalitats i pressions de la gerència de l’empresa.