El Servei d’Ocupació de Lloret ha rebut 2.999 visites presencials durant el primer semestre de l’any

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

Un total de 2.999 persones han passat pel Servei d’Ocupació Municipal de lloret de Mar el primer semestre del 2014; unes dades que suposen una baixada de visites presencials del 15% respecte el 2013. Aquest descens, segons Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, ve motivat per «un augment d’usuaris que realitzen gestions via web, principalment referent a inscripcions i recerca d’informació sobre oferta formativa».

Pel que fa a ofertes per part de les empreses s’ha passat de les 170 de l’any passat a 182 i nombre d’empreses participants de 88 a 116 el que suposa un increment del 31’8%. Jordi Orobitg ha explicat que «en aquest primer semestre de l’any hem apostat per incidir especialment en la prospecció d’empreses i d’aquesta tasca de porta a porta s’ha aconseguit incrementar el nombre d’empreses i d’ofertes que s’adhereixen al SOM».

Pel que fa a l’Aula de Recerca de Feina s’han inscrit 131 persones de les quals 88 són de Lloret de Mar i la resta de municipis propers. D’aquest ,total 56 varen fer el curs d’iniciació a informàtica i 75 el curs de tècniques de recerca activa de feina.

Orobitg ha explicat que «un 42% del total d’alumnes s’ha incorporat al mercat laboral després d’aquest curs».
Les dades d’atur a Lloret a finals del mes de juny es situen en 2.047 persones, un 7% menys que al juny de 2013.