L’Ajuntament de Sant Hilari impulsa el ‘Programa Feina’, amb set mesures per a la reactivació econòmica

Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm impulsa el Programa Feina, un paquet de set mesures que tenen per objectiu fomentar l’ocupació i l’emprenedoria al municipi. L’alcalde, Albert Santaugini, ha explicat que el Programa Feina «neix amb la voluntat de dinamitzar l’economia local, posant el focus en les persones que estan patint més directament els efectes de la crisi».

En aquest context, Santaugini considera que «engeguem diverses mesures i fem un esforç extra per donar suport, per una banda, als qui no tenen feina, i, per l’altra, als qui tenen una idea de negoci, sense oblidar-nos dels empresaris que per una raó o per una altra passen un moment complicat». Les diverses iniciatives es coordinaran des del centre d’innovació i emprenedoria Aqua, ubicat al polígon Mas Garriga. Més concretament, les mesures del Programa Feina són les següents:

MESURA 1: Consisteix en una línia d’ajuts a fons perdut per a l’obertura de nous comerços. L’Ajuntament concedirà 500€ per ajudar a pagar les primeres despeses, i farà un segon pagament de 500€ addicionals al cap d’un any de funcionament del negoci. Amb aquesta mesura el Consistori vol contribuir a l’ocupació de locals buits, especialment al centre del poble.

MESURA 2: Es tracta d’un servei integral d’assessorament per a persones, aturades o no, que busquen trobar feina o que aspiren a un canvi de lloc de treball. El Servei d’Orientació Laboral s’ofereix al Centre Aqua a través d’un tècnic especialista que estarà disponible un total de 8 hores setmanals.

MESURA 3: Al mateix centre Aqua, les persones que vulguin crear la seva pròpia empresa hi trobaran un Servei d’Assessorament, que els acompanyarà i els ajudarà a resoldre els dubtes que se’ls vagin plantejant.

MESURA 4: Així mateix, també al centre Aqua, l’Ajuntament posa en marxa un servei de suport als empresaris locals, pensat especialment per a aquells negocis que, arran de la crisi, passen per moments complicats. Un tècnic especialista els ajudarà a detectar les debilitats del negoci, a identificar-ne les fortaleses i a elaborar un pla de futur.

MESURA 5: Els nous emprenedors del municipi, podran gaudir d’un 50% de descompte en el lloguer d’un despatx moblat, amb connexió wi-fi, servei de recollida de trucades i correu i possibilitat de disposar de sales de formació i reunions al centre Aqua. Aquests emprenedors també podran fer ús del Servei d’Orientació Laboral i del Servei d’Assessorament a Emprenedors i a Empreses.

MESURA 6: Es tracta del concurs Sant Hilari Emprèn, que premiarà dos projectes de negoci de nova creació amb 3.000€. Un jurat qualificat seleccionarà els millors projectes i els seus impulsors, a banda de l’ajut econòmic, rebran tota la formació necessària per engegar els seus projectes amb garanties. El concurs Sant Hilari Emprèn començarà el mes de setembre.

MESURA 7: La darrera mesura del Programa Feina consisteix en un Cicle de Xerrades sobre Gestió Empresarial. La primera, Com posar en valor els punts forts del meu negoci, tindrà lloc el proper dimecres, 7 de maig, de 15:00 a 17:00 hores, al centre Aqua, i anirà a càrrec de Martí Juanola, gerent de MC Empreses i assessor de màrqueting i creixement empresarial. La seguiran Petits negocis que se n’han sortit: i si jo ho provo?, a càrrec de Lluís Perxachs, assessor comercial i de màrqueting (dimecres, 21 de maig); i Control de costos en temps de crisi: com sortir-se’n, a càrrec de Jordi Juanola, gerent de El Teu Comptable i formador en comptabilitat i gestió financera.