Jornada a Roses per fomentar l’estalvi d’aigua i la seva reutilització en el sector turístic

El municipi de Roses, a l’Alt Empordà, ha acollit avui una jornada per explicar diverses accions i mesures adreçades al sector turístic per fomentar l’estalvi d’aigua i la reutilització, en el marc del projecte europeu Life Wat’Savereuse.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Roses, Montse Mindan, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’acte, que ha comptat amb la participació d’unes 20 persones, que principalment han estat representats d’establiments turístics de la zona.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per part de l’Agència Catalana de l’Aigua s’han explicat les accions de difusió fetes fins a la data, com la creació d’un portal específic (TogetherForWater) destinat al turisme per explicar la realitat hídrica de Catalunya i les accions que es poden dur a terme per fer un consum responsable durant la seva estada.

Aquest portal ha rebut més de 10.500 visites en menys d’un any. Paral·lelament, també s’ha informat de la producció d’una sèrie de materials per a instal·lar-los en hotels per explicar la necessitat d’estalviar aigua.

Fins ara s’han acollit a aquesta iniciativa una cinquantena d’establiments turístics de Catalunya i és previst per aquest estiu, per part de la Direcció General de Turisme, s’imprimeixin 7.000 nous materials per aquells establiments que s’hi vulguin acollir. Per als interessats en disposar d’aquests materials, es poden descarregar en aquest enllaç.

Per part del Catalan Water Partnership (CWP) i Eurecat, s’han explicat, per una banda, les tres guies destinades als establiments turístics per a desenvolupar tecnologies per a l’estalvi i la reutilització i, per l’altra, s’han detallat les línies d’ajuts a innovació per a petites empreses amb l’objectiu de fer estudis i proves pilot en temes relacionats amb la circularitat, l’eficiència i la innovació, i altres serveis per a millorar la sostenibilitat dels establiments turístics.

Aquestes sessions s’emmarquen en explicar al sector turístic les accions i mesures per a fomentar l’estalvi i la reutilització dins del sector. Entre els mesos de març i abril s’han fet sessions similars a Salou i Llançà, i per al mes de maig se’n faran a Lloret de Mar i Blanes.