Tossa retira del mar en dos anys més de 1.300 kgs. de xarxes perdudes

Ajuntament de Tossa de Mar

En el marc del projecte ‘Retirada de xarxes: un benefici pel mar’ de l’Ajuntament de Tossa i Ghost Diving Costa Brava amb el finançament de la Diputació de Girona, aquest matí s’ha presentat el resum de les dades obtingudes del projecte.


Així, en les dues temporades del projecte (2021 i 2022), s’han extret aproximadament 746m2 de xarxes perdudes i s’han retirat aproximadament 1.323kgs. de xarxes i arts de pesca, sempre a l’entorn de la roca muladera del fons marí de Tossa.

Per portar a terme aquest projecte, s’han fet 20 immersions per retirada; 6 immersions per documentació i seguiment; prop de 1.000 minuts d’immersió amb la participació de 37 persones voluntàries; i s’ha actuat en una superfície aproximada de 936m2.

A l’esquerra, Imma Colom / Ajuntament de Tossa de Mar

La regidora de Medi Ambient, Imma Colom, afirma que «l’ajuntament està molt conscienciat de la necessitat de promoure actuacions que permetin la recuperació d’espais naturals degradats» i afegeix que «cada vegada estem intentant fer més gran aquest projecte, ampliant el focus, incorporant nous elements, i buscant sinergies per continuar fent el possible per mantener el fons marí de Tossa com el que és: un tresor».