La Costa Brava viurà una temporada rècord de creuers

L’Azamara Pursuit, ahir al Port de Palamós / Generalitt de Catalunya

Els ports de Palamós i Roses reprendran amb força l’activitat de creuers. La temporada de creuers 2022 es preveu excepcionalment bona amb 66 escales i l’arribada de 60.000 passatgers a la Costa Brava, xifres que s’assoliran per primera vegada aquesta temporada.

Traduït en percentatges, les escales incrementen un 32% i els passatgers un 6%, respecte a la temporada 2019. Cal dir que el darrer trimestre de 2021 els ports de Palamós i Roses i la destinació Costa Brava va reiniciar lleugerament l’activitat creuerística amb 9 creuers i 4.000 passatgers.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,4 milions, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros.

El paper de l’activitat de creuers és clau a la Costa Brava perquè ajuden a desestacionalitzar el turisme. Aquest any, el 67% dels creuers que faran escala a Palamós i Roses ho faran en temporada baixa, aportant gran afluència de turistes via marítima que generaran ocupació i riquesa i crearan dinamisme econòmic a la demarcació gironina.

Els ports de Palamós i Roses reben creuers del mercat nordamericà i del mercat europeu. Aquest any, el 56% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nordamericà i el 44% restant a l’europeu. Una altra novetat és que aquest any 7 creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava.

Palamós va iniciar ahir la temporada, i Roses el dissabte, 9 d’abril.

L’Azamara Pursuit dona el tret de sortida

El port de Palamós ha donat el tret de sortida a la temporada de creuers 2022 a la Costa Brava. Una temporada que durarà vuit mesos, del 3 d’abril al 18 de novembre. El primer creuer de la temporada ha estat l’Azamara Pursuit que ha vingut per primera vegada al port de Palamós. El creuer va arribar avui a les 8 hores des del port de Barcelona i va salpar a les 18 hores cap al port francès de Toló.

Porta uns 300 passatgers, la major part dels quals són nord-americans. Uns turistes que preveuen conèixer Palamós i el territori, amb excursions a Girona, Figueres, Púbol, Pals i Peratallada. Així mateix, alguns d’aquests turistes tindran una experiència enoturística en una de les bodegues de la zona.

A l’acte d’inici de la temporada van assistir el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila Fulcarà, l’alcalde de Palamós Lluís Puig, el director dels Serveis Territorials a Girona, Pere Saló, la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages. Amb motiu de la seva primera escala al port palamosí, els representants institucionals van lliurar una metopa al capità del creuer i obsequis del territori.

Palamós referma el seu lideratge en creuers

El port de Palamós es referma amb l’activitat de creuers gràcies a les excel·lents expectatives per a la temporada 2022: El port preveu rebre 57 escales amb 58.000 passatgers, batent rècords d’escales i passatgers, i signant la millor temporada de la història. Xifres que mantenen el seu lideratge a la Costa Brava, i el situen com a segon port de Catalunya en nombre d’escales. Comparativament amb el 2019, Palamós incrementa un 7% de passatgers i un 26% les escales.

El 63% dels creuers arribaran en temporada baixa i el 37% restant en temporada alta. Aquesta temporada cinc creuers faran escala a Palamós per primera vegada, a més del d’avui vindran els següents: Sea Cloud Spirit, Mein Schiff Herz, La Belle des Oceans i Seven Seas Splendor.

Assemblea Medcruise Costa Brava

Les institucions que formen la marca Costa Brava Cruise Ports ja ho tenen tot a punt per organitzar per primera vegada l’Assemblea General de Medcruise, del 24 al 27 de maig de 2022. Un esdeveniment en què els ports de Palamós i Roses i la destinació Costa Brava seran els amfitrions de la indústria creuerística d’arreu del món. Un esdeveniment històric que donarà una gran projecció internacional a la Costa Brava i als dos municipis amb tràfic de creuers.