Els socorristes de Platja d’Aro han realitzat més de 7.500 intervencions

Blanesaldia.com

El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima de Platja d’Aro, a càrrec de Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2020 de la unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament ha realitzat durant les primeres 10 setmanes del servei 7.571 intervencions: 7.051 preventives i 520 accions directes.

También estamos en Telegram. Para recibir en tu móvil nuestras noticias al instante, clica aquí y síguenos:  t.me/blanesaldia

D’aquestes últimes, 421 van ser assistències sanitàries (395 lleus i 13 greus). També s’han fet dos rescats i 11 evacuacions a centres sanitaris, 90 ajudes al bany i 9 localitzacions de persones extraviades.

El servei, iniciat el 6 de juny amb continuïtat fins al 27 de setembre, està operatiu cada dia amb dues modalitats horàries i un equip de fins a 23 socorristes. Durant tot l’estiu hi ha instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d’embarcació de rescat i cinc desfibril·lador -tres ens espais fixos i dos mòbils-. Alhora, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

Els indicatius de seguretat han registrat majoritàriament Bandera Verda (95’5%), puntualment Bandera Groga (4’5%) i en cap cas Bandera Vermella. Alhora el 100% dels controls analítics sobre la qualitat de l’aigua de bany de l’ACA han obtingut l’excel·lent com a resultat. Enguany el programa ha incorporat noves mesures incloses en el Pla d’Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19: higienització (lavabos, dutxes i rentapeus), dispensadors de gel hidroalcohòlic, sectors a les platges per garantir-ne els aforaments segons les distàncies de seguretat i el nou equip de 35 informadors al ciutadà.

Uns informadors que s’afegeixen a l’equip humà habitual de 48 persones i un pressupost addicional de 250.000 euros que amplia l’inicial de 725.000 euros previstos per aquesta anualitat.

Un conjunt d’accions mitjançant les quals s’ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten també han aconseguit el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.