Les ABS de la Corporació han administrat més de 13.000 vacunes contra la grip

Les tres àrees bàsiques de salut (ABS) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (ABS Calella, ABS Malgrat i ABS Lloret) han administrat un total de 13.114 vacunes contra la grip durant la campanya de vacunació 2022, fet que representa un 3,1% més que durant la campanya del 2021.

Com ja s’havia fet en els dos últims anys a causa de la pandèmia de la covid-19, la campanya de vacunació contra la grip d’enguany, que va arrencar el 3 d’octubre de 2022, també s’ha traslladat, en la majoria dels casos, a equipaments municipals cedits pels ajuntaments.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En una primera fase, la vacuna contra la grip es va començar a administrar a les persones que viuen en residències i als majors de 80 anys i, posteriorment, es va obrir als majors de 60 anys i altres col·lectius de risc, com dones embarassades o persones amb patologies cròniques, entre d’altres.

La Dra. Imma Morató, directora d’atenció primària de la Corporació, valora positivament la campanya d’enguany, ja que “entre els majors de 80 anys i les persones amb factors de risc associats la cobertura vacunal ha estat molt alta”. Per contra, reconeix que enguany “la grip ha arribat abans de l’esperat i això ha pogut fer que en alguns trams d’edat algunes persones es van contagiar i per tant no s’han vacunat”.

Vacunació per ABS

L’ABS Calella ha administrat un total de 3.262 vacunes antigripals, gairebé les mateixes que l’any 2021. D’aquestes, 2.972 corresponen a població de 60 anys o més, xifra que representa un 3,2% més que durant la campanya anterior. La vacunació a Calella s’ha portat a terme a l’Espai Mercat fins a finals de desembre, quan es va traslladar al CAP Calella.

Pel que fa a l’ABS Malgrat, que inclou el CAP Malgrat i el Consultori Local de Palafolls, s’han administrat un total de 4.878 vacunes contra la grip, un 7,3% més que en la campanya del 2021. En canvi, entre les persones majors de 60 aquest any s’han vacunat un 8,9% menys que el 2021, amb un total de 3.523 vials administrats. A Malgrat, la vacunació es va portar a terme a Can Campassol, i a Palafolls a la sala annexa al consultori local.

Finalment, l’ABS Lloret, que inclou el CAP Dr. A. Cabañas i el CAP Dr. Fco. Benito Inaraja, ambdós a Lloret de Mar, així com el Consultori Local de Tossa, ha administrat 5.065 vacunes de la grip, un 3,2% més que l’any 2021. D’aquestes, 4.408 corresponen a la població de 60 anys o més, xifra que representa un 7,9% més que durant la campanya anterior. A Lloret, la població es va vacunar a El Puntet, mentre que la població de Tossa ho va fer en el mateix consultori local.