Informació actualitzada sobre la campanya de vacunació al territori

Ajuntament de Blanes

Actualment s’està vacunant amb Pfizer als centres d’atenció primària de la Corporació (Calella, Malgrat, Palafolls, Lloret al Rieral i Tossa) i a alguns dels punts externs cedits pels Ajuntaments (Can Campassol – Malgrat, Fàbrica Llobet-Guri – Calella, i Bibliolteca Municipal – Lloret de Mar). Aquesta vacuna s’està administrant a les persones entre 70 i 79 anys, començant per les de 79 i descendint de manera gradual a mesura que van arribant més vacunes.

– Aquestes persones no han de demanar cita al seu CAP. NO han de trucar i tampoc s’han de desplaçar als centres de primària per demanar dia i hora. Des dels CAP se’ls contacta directament per agendar-los la cita i administrar-los la vacuna.

– Pel que fa a la vacuna de Moderna, recordem que la Regió Sanitària de Girona va designar l’Hospital de Calella i l’Hospital Josep Trueta centres de referència per a l’administració d’aquesta vacuna. Aquesta injecció s’ha administrat a grups d’especial risc com personal del món sanitari (públic i privat) o pacients oncològics…

– La vacuna d’AstraZeneca no s’administra a cap centre de la Corporació. Hi ha un conjunt de punts de vacunació establerts pel Departament de Salut i que es poden consultar aquí.

– L’AstraZeneca s’està administrant actualment a les persones entre 60 i 69 anys. Aquestes reben un missatge del Departament de Salut que els dirigeix a un enllaç on han de demanar hora per administrar-se la vacuna en el centre que més els hi convingui.

– Per tant, actualment s’estan administrant 3 vacunes diferents: Pfizer (majors de 70 anys, s’administra des de l’atenció primària), Moderna (Hospital Calella i Hospital Josep Trueta) i AstraZeneca (punts vacunals concrets). En aquests moments, la campanya està organitzada perquè cada centre vacunal administri un tipus de vacuna.