Es triplica en cinc dies el nombre de pacients Covid als hospitals de la Corporació, on hi ha 31 ingressats

CSMS

En tan sols cinc dies el nombre de pacients COVID ingressats als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha triplicat, havent passat dels 11 que hi havia dijous passat als 31 que hi ha en l’actualitat. La pitjor situació es viu a l’Hospital de Calella, on hi ha 23 pacients ingressats: 9 a l’hospital d’aguts i 14 a la unitat de mitjana estada, un recurs sociosanitari.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El passat divendres es van fer diverses proves en aquesta unitat, detectant-s’hi diversos positius. D’altra banda, a l’Hospital de Calella hi ha hagut 6 ingressos i 2 defuncions des del passat dijous. També ha empitjorat el nombre de professionals positius i en aïllament per la COVID-19, que ha passat a ser de 20 persones en total, 7 més que dijous passat.

Per la seva banda, a l’Hospital Comarcal de Blanes hi ha 8 pacients ingressats per coronavirus, després que en relació a l’anterior recompte de fa cinc dies hi ha hagut un nou ingrés i no s’ha donat cap alta. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha remarcat una vegada més que cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.

Dades Regió Sanitària de Girona: 79 pacients ingressats

Segons les dades que ha fet públiques CatSalut corresponents a aquest passat diumenge, a la Regió Sanitària de Girona hi ha actualment un total de 79 persones ingressades per COVID, 25 més que fa 5 dies, així com 17 pacients ingressats en Unitats de Cures Intensives (UCI), 3 més en relació a l’anterior actualització. Durant tota la pandèmia el nombre de casos confirmats acumulats, ha augmentat a 11.957 persones, i han mort per aquesta malaltia 841 persones, tres més en relació a diumenge passat.

Altres dades que també ha donat a conèixer la Generalitat és que en l’actualitat el risc de rebrot ha tornat a pujar. Ara és del 188’24, mentre que en l’anterior actualització era del 151’62, de manera que la Regió Sanitària de Girona continua en la zona alta de la franja. A Blanes el risc de rebrot ha disminuït lleugerament, però continua en la zona alta. Ara és del 235’09, quan en l’anterior actualització era del 241’79