L’Hospital Comarcal de Blanes fa set dies que no experimenta cap canvi en relació a la covid-19

Segons la darrera actualització facilitada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ja fa set dies que no hi ha hagut cap canvi a l’Hospital Comarcal de Blanes en relació a la covid-19. Dimarts passat, 19 de maig, es va donar al 97è pacient tractat per aquesta malaltia. Actualment hi continuen ingressades dues persones que s’estan tractant per aquesta malaltia.

A l’Hospital Sant Jaume de Calella tampoc no hi ha hagut cap novetat, i hi segueixen ingressats 5 pacients per coronavirus després que l’últim canvi es va produir divendres, quan es va registrar una nova alta i un nou ingrés. El nombre total de pacients ingressats als hospitals de Blanes i Calella és de 7 persones, i el de professionals positius per la covid-19 és d’una persona, una menys que diumenge.

Regió Sanitària de Girona

Les darreres dades fetes públiques pel Departament de Salut en relació a la Regió Sanitària de Girona corresponen a la jornada del passat diumenge. Indiquen que hi ha un total acumulat de 6.556 casos positius confirmats per prova diagnòstica i 28.305 casos sospitosos determinats per professionals facultatius. Hi ha 1.621 residents en residències positius confirmats i 4.187 residents en residències que són casos sospitosos. Actualment hi ha 108 persones hospitalitzades arreu dels hospitals gironins, 12 persones ingressades en estat greu i 43 professionals sanitaris confirmats per coronavirus.

Fins al moment s’han donat 2.494 altes hospitalàries, i s’han produït un total de 754 defuncions. És la cinquena zona d’arreu de Catalunya on n’hi ha hagut més, darrera de les tres demarcacions de Barcelona –Barcelona Ciutat, i les Zones Metropolitanes Nord i Sud- i la Catalunya Central. Del total de decessos de la demarcació gironina, 330 persones han mort en centres hospitalaris i sociosanitaris, 227 persones en residències, 121 persones als seus domicilis i 76 morts no estan classificades.