Una rèplica de la Nau Victòria atraca al Port de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Tothom que ahir dilluns es va passejar prop del Port de Blanes o bé va guaitar en l’horitzó quines embarcacions hi havia va tenir la oportunitat de poder apreciar amb sorpresa un vaixell atracat que, definitivament, no és dels que habitualment solen fer-hi aturada.

Es tracta d’una reproducció de la Nau Victòria, una de les cinc embarcacions que van comandar Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano que van fer la primera volta al món del 1519 al 1522.

Foto: Antonio Soti, vía Facebook

Foto: Antonio Soti, vía Facebook

De fet, Victòria va ser l’únic vaixell dels cinc que va tornar a l’estat espanyol d’aquest primer viatge de circumnavegació. Ara, la seva rèplica que pertany a la Fundació Nau Victòria, ha estat llogada per una productora de televisió alemanya per rodar-hi diverses escenes d’un documental que tracta sobre com es va distribuir el tomàquet al continent europeu arran del segle XVI.

Durant tota la jornada de dilluns ja es van estar enregistrant diverses escenes al port de Blanes, i la matinada d’aquest dimarts ha marxat en direcció a Tossa de Mar, on continuarà el pla de rodatge. Aquells qui ahir dilluns no van tenir l’oportunitat de poder veure de prop aquesta embarcació tindran una nova ocasió d’aconseguir-ho demà dimecres 5 de juny, ja que està previst que la Nau Victòria sigui de tornada a Blanes per fer les darreres preses de rodatge que necessiten per a la producció.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

L’embarcació té 26 metres d’eslora i 7 de màniga, i durant el mes de maig va estar atracada al port de Barcelona perquè es pogués visitar. Durant els anys 2004-2006 aquesta rèplica va protagonitzar el seu particular homenatge a la seva homònima fent una volta al món amb una tripulació de 20 persones. L’embarcació original va tornar de la seva volta al món el 6 de setembre de 1522 manada per Juan Sebastián Elcano i amb 17 supervivents més després que inicialment van salpar 234 mariners.