Prop d’un miler de persones participen a la 18a Festa d’Homenatge a la Gent Gran de Blanes

La 18a edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran ha estat organitzada aquest dissabte i diumenge per Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i la Llar de Jubilats de la Casa del Mar, amb la col·laboració de l’Associació del Voluntariat Blanenc.

Durant tots dos dies els principals protagonistes de l’activitat han estat la gent gran de Blanes, ja que la festa va quedar centrada en un seguit d’actuacions a càrrec de diverses entitats integrades per pensionistes i jubilats. Des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes s’ha agraït especialment l’esforç d’aquestes entitats que, de forma altruista, han fet possible que un any més es pogués seguir organitzant la festa.

gent_gran-1

Un dels moments més emocionants de l’edició de la festa d’enguany va tenir lloc ahir diumenge, quan es va fer un reconeixement en especial a cinc matrimonis de Blanes que aquest 2013 celebren les noces d’or, els 50 anys de casats. Es tracta de les parelles formades per:
– Rafaela Bellido Delgado i Santiago Carenas Sacristán
– Humildad Arocas Saball i Julio Pardo Cañete
– Josefa Olimpia García Ferriz i Félix Martín Pascual
– Milagros Fernández Bellot i Enrique Fuentes Ruiz
– Dolores Nova Navarro i Felipe Pérez Torrecillas.

Un altre reconeixement va ser pel matrimoni format per Albert Salmerón Castilla i Consol Croses Juli, en aquest cas perquè aquest 2013 compleixen els 65 anys de casats. Precisament qui es va encarregar de lliurar l’obsequi va ser el seu fill, Joan Salmerón, regidor d’EUiA-ICV a l’Ajuntament de Blanes.

gent_gran2

També es va fer un homenatge molt especial al fotògraf blanenc Joaquim Robert per la seva llarga trajectòria professional com a fotoperiodista, així com per la seva contribució i col·laboració al llarg dels anys amb diverses entitats del municipi.

El gruix de la celebració el van formar les actuacions dalt l’escenari a càrrec de sengles entitats de gent gran. Així, el Casal Benet Ribas va oferir una desfilada de vestits de paper i ball country i la Llar de Jubilats de la Casa del Mar ball modern, ball mariner i sevillanes. Totes les actuacions les va anar introduint el mestre de cerimònies Antoni Coll, qui ja fa uns quants anys que s’encarrega d’aquesta tasca.

La recta final de l’homenatge va incloure un reconeixement a les entitats de Blanes que han col·laborat perquè hagi estat possible un any més: a banda de les dues associacions de gent gran, també es va agrair la feina de l’Associació del Voluntariat Blanenc.

Després dels parlaments de cloenda a càrrec de la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, i de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la XVIII Festa d’Homenatge a la Gent Gran va finalitzar amb un berenar i un ball de fi de festa amb el músic Tony.

La regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, van encapçalar la celebració, que també va comptar amb l’assistència de regidors i regidores dels grups polítics municipals. La Festa es va allotjar dissabte i diumenge a la tarda a l’antic pavelló d’esports municipal perquè fos més accessible pels participants, prop d’un miler de persones.