Celebrat a Blanes el tercer Ral·li Fotogràfic Infantil

ralli_afic13El passat dissabte es va celebrar la tercera edició del Ral·li Fotogràfic Infantil, activitat organitzada per l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica (AFIC), que té com a objectiu apropar el món de la fotografia als nens i nenes.

El ral·li estava adreçat a alumnes de 4t, 5è i 6è de primària, que podien participar en equips de 4 acompanyats per un adult. L’AFIC va fer difusió de l’activitat a través de les AMPA i dels equips directius dels centres escolars de primària de Blanes.

Al ral·li van participar 14 equips, que van elaborar un total de 224 fotografies. Això és perquè tots els grups van entregar 2 fotografies per cadascun dels vuit temes que s’havien de retratar. A les 10 del matí del dissabte es van obrir les inscripcions a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on a partir de les 5 de la tarda es van començar a fer les descàrregues de fotografies fins a les 7, quan es va donar per finalitzat el ral·li.

Cada equip havia de fer fotografies dels 8 temes, tots ells vinculats amb indrets de la «Ruta Bolaño» que properament es farà pública, ja que és un element més que forma part del cicle commemoratiu Bolaño a Blanes. Després de descarregar les fotografies, cada equip havia de seleccionar dues fotografies per tema per optar a ser el guanyador.

ralli_afic2013Els 8 temes que havien de fotografiar són els següents: la Biblioteca Comarcal; els gronxadors i La Vila (l’Escola Joaquim Ruyra) des de fora; el Passeig de Mar; la Llibreria Sant Jordi des de fora; el Carrer del Lloro (vistes del carrer, arcs i número 23); l’establiment comercial Jocker Jocs (des de fora); el Carrer Nou i l’Església Santa Maria (especialment els números 8 i 9) i el Carrer Ample (tot el carrer, la Font Gòtica i els números 13 i 29).

Les fotografies guanyadores i un recull significatiu de la participació està previst que s’exposin al Centre Cívic de Can Borell de l’1 al 15 de juliol. Tanmateix, el lliurament de premis es farà el proper 5 de juliol, al mateix casal de Can Borell.

Els actes del cicle d’homenatge Bolaño a Blanes continuaran precisament demà dimarts 28 de maig al CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Un grup de professors encapçalat per Lourdes Domènech, amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics La Selva II de Blanes i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, presentaran la maleta pedagògica Roberto Bolaño en el Aula. Es tracta de divers material que s’ha confeccionat per apropar la vida i obra de Bolaño als estudiants d’ESO i Batxillerat.