Les platges de Sant Francesc, Blanes i S’Abanell obtenen de nou enguany la Bandera Blava

Platja de Sant Francesc

Platja de Sant Francesc

Les tres principals platges del municipi, així com el port del Club de Vela Blanes, han obtingut de nou aquest 2013 la Bandera Blava, un distintiu a nivell internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Més concretament, s’han obtingut sengles Banderes Blaves per a les platges de Sant Francesc, Blanes i S’Abanell. Aquest distintiu l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE) i compta amb la col·laboració de Ports de la Generalitat.

Per aquest estiu s’ha incrementat en 3 el nombre de platges guardonades arreu de Catalunya, que enguany han estat un total de 90. L’estiu de l’any passat prop del 98% de les platges catalanes van obtenir la qualificació d’excel·lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest és un requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol·licitar la candidatura de Bandera Blava per a les seves platges. Això és a conseqüència de l’adopció d’actituds cíviques continuades que eviten l’abocament de residus a les platges, així com les accions que s’efectuen en les fonts de generació de residus.

A Blanes, l’estiu d’aquest 2013 està previst que l’Ajuntament de Blanes organitzi un curs relacionat amb l’àmbit de la Bandera Blava, al qual està previst que hi assisteixin membres del personal de neteja de platges, els efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, així com de les Oficines de Turisme.