Les promocions i activits lúdiques del ‘Blanes 12’ donen aquest cap de setmana un caire festiu a la ciutat

Client a dins d'un establiment local d'ulleres / Foto: JFG - Blanesaldia

Clients a dins d’un establiment local d’ulleres / Foto: JFG – Blanesaldia

El tret de sortida de Blanes 12, que va tenir lloc ahir divendres amb la Shopping Night, va omplir de gent el centre del municipi per participar al primer dels tres dies que s’allargarà. L’objectiu de Blanes 12 és promocionar i reivindicar Blanes com a ciutat comercial, turística i cultural, oferint productes, serveis, ofertes i pernoctacions a preus molt atractius.

La segona edició de Blanes 12 (hastag de Twitter #Blanes12) està organitzada per l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre i el suport de l’Associació d’Hostaleria de Blanes. També s’han implicat en l’acció promocional empreses i establiments, així com diferents entitats culturals, esportives i juvenils locals.

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Ahir divendres, entre les 8 i les 10 del vespre l’afluència de gent al centre del municipi es va anar fent cada vegada més nombrosa per gaudir de tots els atractius amb què comptava la primera nit del Blanes 12. El principal reclam era la Shopping Night per adquirir productes de tot tipus gaudint d’una nit d’autèntic ambient de festa.

Les compres de nit les van poder fer als 100 comerços adherits, que van obrir fins a les 12 de la mitjanit. Els més concorreguts van ser els de moda i complements. També hi havia establiments d’alimentació, bosses i complements, calçat, esports, joguines, llibreries, perfumeries, perruqueria i estètica, regals i botigues de llenceria, entre d’altres. Els descomptes anaven des del 12%, passant pel 25%, el 30% o inclús el 70% i el 80% en alguns comerços.

Foto: JFG - Blanesaldia

Clients d’una perfumeria ubicada al carrer Ample

Alhora que blanencs i visitants gaudien dels descomptes i promocions que els oferien els establiments, diversos negocis van envair els carrers tallats al trànsit per amenitzar la nit amb música, balls i altres entreteniments. Així, hi va haver la oportunitat de poder sentir els temes del cantant blanenc Isaac Ulam –que aquest 2013 ha tret nou disc-, assistir a una nit de tango ballada i cantada, balls country o bé a un concert de música acústica, entre d’altres atractius.

On també es va registrar una gran afluència de públic va ser als restaurants adherits a Blanes 12, que fa dies ofereixen per aquest cap de setmana menús a 12 euros i altres promocions. Entre la trentena d’establiments de restauració que finalment s’han adherit hi ha tot tipus de cuina: italiana, grega, variada i mediterrània, entre d’altres.

Guanyadores del sorteig de l’ABBC

La nit de compres es va allargar fins a les 12 i 12 minuts de la mitjanit, quan va tenir lloc un sorteig organitzat per l’ABBC, que va repartir 5 lots de vals de compra valorats en 300 euros. El lloc on es va fer el sorteig es va omplir amb prop d’un miler de persones, que van voler comprovar in situ si la sort les afavoria a través de les 11.000 butlletes repartides aquests darrers dies. Les butlletes guanyadores van anar a parar totes cinc a sengles dones: Anna Clopés, Ma Carmen Gibernau, Elisabeth Sanjuan, Raquel Gutiérrez i Aurora Mérida.

Les guanyadores, amb la regidora Lara Torres (a l'esquerra), l'alclade Josep Marigó y Lluís Pascual, president de l'ABBC

Les guanyadores, amb la regidora Lara Torres (a l’esquerra), l’alclade Josep Marigó y Lluís Pascual, president de l’ABBC

Al terme del sorteig va arribar el moment de fer balanç del primer dels tres dies del Blanes 12 d’enguany en què, finalment, la pluja no va fer acte de presència com s’havia anunciat als avanços meteorològics. La regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Lara Torres, va destacar: «La valoració és positiva perquè, tot i les previsions de pluja que hi ha hagut durant tota la setmana, la gent ha continuant responent. Hem tingut molta afluència de públic».

Més de 50 activitats durant tres dies

L’acció promocional del Blanes 12 seguirà durant la resta del cap de setmana del 17 i 18 fins a sumar les més de 50 activitats programades. Es tracta d’esdeveniments per a tots els gustos i edats: inflables per a la canalla, visites guiades per conèixer bocins d’història de la vila, un tast tradicional de faves i pèsols, actuacions en diversos carrers de la ciutat, tallers, maquillatge infantil, cercaviles… etc.

Concert de «La Bandeta» aquest matí ala Plaça d’Espanya
També s’han ofert viatges en creuer des de Blanes fins a Tossa, que s’ha fet aquest matí, a més de visites als dos jardins botànics del municipi –el Marimurtra i el Pinya de Rosa-, així com a Caves Mont-Ferrant, sessions de bellesa i estètica, i diferents demostracions artístiques i esportives. La nit de dissabte l’activitat també inclou l’oportunitat d’assistir a l’actuació de Reugenio amb l’espectacle Con todos mis respetos al Teatre de Blanes.