Cinc alumnes de Blanes aniran a la semifinal del IX Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

Imatge de la semifinal

Imatge de la semifinal

Un total de 13 centres escolars d’arreu de la comarca de la Selva van participar dimarts passat a la segona fase dels quarts de final del IX Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta, que va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Després de superar aquesta fase eliminatòria, s’han classificat per accedir a la tercera fase de semifinals un total de 7 alumnes, dels quals 5 cursen els estudis en centres educatius de Blanes.

Els alumnes seleccionats participen al concurs estructurats en cinc blocs o categories en funció del curs que estudien, i han estat els següents :

– Grumets Vermells (Primària CM): Ferriol Caballés i Vila, de l’Escola Pompeu Fabra d’Anglès.
– Grumets Verds (Primària CS): Marc Puig López, de l’Escola Joaquim Ruyra de Blanes.
– Timoners (Aula d’acollida, CM i CS): Kevin Vallejos Velàsquez, de l’Escola Esteve Carles de Lloret de Mar.
– Corsaris (1r i 2n ESO): Marta Buchaca Manresa, de l’Institut Sa Palomera de Blanes.
– Tropa de Corsaris (3r i 4t ESO): Anna Lasheras, Ivan Sarabia i Bárbara Valle, de l’Institut Sa Palomera de Blanes.

Pepa Celaya, en primer terme

El IX Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta està organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La segona fase pel que fa a la demarcació selvatana ha estat coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics de la Selva II amb seu a Blanes. En aquest sentit, la presentació i conducció de l’esdeveniment va anar a càrrec de Salvador Roca.

En total, participen al certamen nacional 386 centres escolars d’arreu de Catalunya, i s’han seleccionat 1.100 lectors i lectores, que són els qui van accedir als quarts de final. Ara, la següent fase de semifinals pel que fa a aquesta demarcació tindrà lloc el proper 27 de maig al CaixFòrum de Girona, mentre que la quarta i darrera fase definitiva, la Final de Catalunya, tindrà lloc el 12 de juny al TNC, el Teatre Nacional de Catalunya.