Malgrat de Mar tanca el pressupost de 2012 amb un superàvit de prop de 2.992.000 euros

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar ahir al vespre el compte general de l’any passat amb els vots a favor del govern municipal, PSC i PP, i les abstencions de l’oposició, CiU, ERC i ICV-EUiA. El pressupost del 2012 es va tancar amb un romanent de tresoreria positiu de 2.291.107 euros.

El compte general presenta, entre altres, l’execució del pressupost del 2012, la gestió municipal, i quin és el percentatge d’endeutament, que se situa en un 50,2%, gairebé la meitat del del 2011, que era del 98,6%. L’endeutament per habitant és de 445,58 euros.

El regidor d’Hisenda, Antoni Puignou, va presentar ahir el compte general del 2012. Aquest extens document detalla la situació del patrimoni de l’Ajuntament, del seu finançament, de l’endeutament, de les despeses i ingressos de l’exercici i també esgrimeix dada per dada, com i en què s’han gastat els recursos i quins serveis s’han ofert a la ciutadania. El regidor va remarcar que el compte general serveix també per avaluar el que s’ha fet i «fer autocrítica, si s’escau, i poder assumir els reptes del proper període amb l’experiència viscuda i sempre amb ànim de millora».

Pel que fa a despeses de l’any passat, el pressupost va pujar a 27,2 milions d’euros, dels quals la despesa real en béns i serveix va ascendir a 14.600.000 euros -un 4,4% menys que l’any anterior- i les inversions a 1.900.000 euros. La despesa per habitant va ser al 2012 de 789 euros, una xifra inferior a la del 2011, que va ser de 840 euros.

Ràpid pagament de factures

Antoni Puignou va explicar que l’any passat el pressupost d’ingressos va ser de 27,2 milions d’euros, procedents de tributs municipals i a través de transferències i subvencions rebudes d’altres administracions. En el pressupost d’ingressos, el regidor va assenyalar que el consistori malgratenc té pendent de cobrament un total de 1.453.000 euros de la Generalitat.

Tot i això, l’Ajuntament va pagar l’any passat les factures en un termini mig de 31 dies. «Si la millor i primera acció social en temps de crisi comença per pagar amb puntualitat als creditors, pensem que ho complim amb escreix. Ni un sol empresari, sobretot els petits, té problemes de tresoreria per culpa que l’Ajuntament li retingui les factures més temps del que marca la llei», va dir Puignou.