Exhibició d’escacs al passeig de mar de Blanes amb el Mestre Internacional Carlos Salgado

Carles Salgado va fer una exhibició de partides simultànies

Carles Salgado va fer una exhibició de partides simultànies

El Club Escacs Blanes va organitzar ahir 1 de maig, una exhibició de partides simultànies al passeig de mar de Blanes, a l’alçada del monument dedicat a Carles Faust. Va ser en aquest indret on es van instal·lar diverses taules i cadires per dur a terme l’activitat des de quarts d’onze del matí fins quarts de dues del migdia.

Del què es tractava era de fer partides simultànies d’escacs, en què un sol jugador s’enfronta amb diferents adversaris a l’hora. Al llarg de la jornada van participar un bon nombre de jugadors que van tenir com a contrincant el Mestre Internacional d’escacs i arbitre Carlos Salgado, soci del Club d’Escacs Blanes. Salgado té actualmente 2.350 punt en el rànking Internacional i imparteix cursos d’escacs.

El Club d'Escacs Blanes vol difondre el joc en els col·legis

El Club d’Escacs Blanes vol difondre el joc en els col·legis

Al llarg de la jornada d’exhibició de partides simultànies van asseure’s per competir amb l’MI jugadors de totes les edats disposats a posar-li les coses difícils a Carlos Salgado que, si bé habitualment resolia ràpidament cada nova jugada dels seus adversaris, en ocasions també s’ho havia de pensar una mica més per anar avançant en cada tauler. Salgado va jugar totes les partides conduint les peces blanques.

Un dels objectius que persegueix el Club Escacs Blanes a l’hora d’organitzar aquesta activitat és, a banda de difondre la pròpia entitat, adherir nous socis, i en especial els nois i noies. Per aquest motiu, durant les dues darreres setmanes han estat fent una difusió intensiva entre les AMPAS dels diferents centres escolars.

Paral·lelament, el Club Escacs Blanes va començar a celebrar el passat 14 d’abril el II Open Vila de Blanes, que s’allargarà fins al 2 de juny i que està tenint lloc a la Ciutat Esportiva Blanes.