Cloenda del 10è aniversari a la Biblioteca de Blanes amb el lliurament de premis del Concurs de Punts de Llibre

L'alcalde Josep marigó amb les guanyadores del concurs de punt de llibre

L’alcalde Josep Marigó amb les guanyadores del concurs de punt de llibre, la regidora Susana Ramajo i Gemma Ciuró

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha tancat els actes commemoratius del desè aniversari que s’ha complert enguany d’ençà que es va posar en marxa aquest equipament. Ho va fer dimarts passat, coincidint amb la diada de Sant Jordi, amb el lliurament de premis del Concurs de Punts de Llibre, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de la Biblioteca, Susana Ramajo, i la directora d’aquest equipament, Gemma Ciuró.

Les guanyadores del concurs en les tres categories que hi havia han estat les següents: a la Infantil (fins a 14 anys) el primer premi ha estat per Ainhoa Garcia Toribio; a la dels Joves (de 15 a

Punt de Llibre. Primer premi adults

Punt de Llibre. Primer premi adults

20 anys) ha guanyat Viena Cobos; i a la d’Adults (a partir dels 21 anys) s’ha guardonat el punt de llibre presentat per la fotògrafa blanenca Elisabet Gispert Saura. En total, han concorregut 16 treballs, i per a totes tres categories el premi ha estat un lot de llibres. Els criteris de valoració per triar els guanyadors han estat l’originalitat, la qualitat de la proposta en relació amb les categories i l’adequació al tema.

Els tres punts de llibre guanyadors està previst que d’aquí a uns dies, un cop s’hagi fet un tiratge a la impremta, serveixin a partir d’ara per apuntar-hi les dates de retorn de préstec dels llibres i documents que es retirin de la Biblioteca Comarcal durant el 2013.

3er Aniversari del servei de préstec a domicili

Ara fa tres anys, coincidint també amb la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Comarcal va iniciar el servei de préstec a domicili De la Biblioteca a Casa, amb l’objectiu de fer arribar documents (llibres, pel·lícules, revistes, audiollibres, etc) a aquelles persones que, per motius diversos, veuen afectada la seva mobilitat i no poden desplaçar-se fins a l’equipament.

Punt de llibre primer premi infantil

Punt de llibre primer premi infantil

Coincidint amb el tercer aniversari de la posada en marxa d’aquest servei, s’ha valorat positivament el seu resultat, ja que durant aquests tres anys, s’han fet 540 transaccions de documents i ja es compta amb 23 usuaris.

Per dur a terme aquesta tasca, la Biblioteca Comarcal compta amb la col·laboració de voluntaris que pertanyen a l’Associació del Voluntariat Blanenc, que s’encarreguen de fer arribar el material de préstec a les persones que els necessiten, ja sigui a domicilis particulars o bé a residències. La tasca d’aquests voluntaris va més enllà del simple fet de transportar els llibres o el què es demana, ja que en molts casos hi aporten valor afegit amb activitats com lectura en veu alta i jocs llegits per a aquelles persones que presenten una major dificultat per a la lectura.

1er Aniversari del servei biblio-hospital

En la mateixa línia del servei de préstec a domicili, també va ser un 23 d’abril, en aquest cas de l’any passat, quan es va posar en marxa aquest nou servei. L’objectiu era similar a l’anterior, en el sentit que es fan trameses de documents en préstec a l’Hospital Comarcal per oferir-los als pacients que hi estan ingressats.

El servei és possible gràcies a la col·laboració de l’Associació del Voluntariat Blanenc, responsables d’aquests préstecs. Les trameses de documents tenen una periodicitat trimestral i cadascuna d’elles consta de 60 documents.