Joan Salmerón tornarà a ser alcaldable d’EUiA de Blanes a les properes eleccions municipals

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Blanes va celebrar el passat divendres una assemblea general que va comptar amb una més que notable assistència de militants i simpatitzants.  El tema principal de la reunió va girar al voltant de la preparació de la campanya electoral per a les municipals de 2011.

En primer lloc es va sotmetre a votació l’eslògan de la campanya. Es van presentar 11 propostes que varen ser argumentades en les seves diverses vessants. Finalment, la guanyadora per amplia majoria de vots, va ser «Tu també ets Blanes», frase que es va considerar que oferia un missatge participatiu i integrador dirigit a tota la ciutadania

  

En la mateixa línia de transparència en la gestió municipal i de mantenir oberta la participació a la ciutadania en les decisions que els afecten, es va presentar el calendari de sessions de treball per a la redacció del programa electoral 2011. Aquestes sessions, obertes a tothom, es celebraran a la Biblioteca Comarcal de Blanes amb una durada de dues hores, de 20 a 22 h.

La intenció és recollir totes aquelles propostes, queixes, suggeriments o necessitats que les persones que participin vulguin aportar per tal de treballar-hi i poder presentar un programa que reculli els interessos de la població des de la perspectiva d’esquerres que a Blanes defensa la coalició d’ICV-EUiA. A la assamblea també es va aprovar  la incorporació de dos nous membres a la Comissió Local, Julio Gordón i Pepe Suárez,

Els primers de la llista

Per tal de presentar els acords presos en l’Assemblea als mitjans de comunicació ahir els responsables locals de EUiA van oferir una roda de premsa en la que van presentar els primers candidats de la llista, a l’espera d’acabar de completar la totalitat de la mateixa. Aquests son: Joan Salmerón, Francisco Martínez, Amparo Ardanuy, Victor Catalàn, Iolanda Lara, Facundo Diaz i Mª Rosa Serrano.

La intenció de la coalició és plantar cara a la difícil situació en que es troba l’Ajuntament de Blanes, desprès de quatre anys governats per un equip format per una estranya aliança de partits clarament inclinats a la dreta, com ha estat el tripartit format per CiU, el PP i el PDB, amb el suport d’ERC. EUiA-ICV aportarà propostes realistes, que tinguin en compte la complexitat del moment econòmic, sense oferir projectes impossibles de portar a terme a mig termini, però que prioritzin els interessos i necessitats de la ciutadania.

Calendari de sessions de dabat i redacció del programa electoral

Totes les sessions tindran lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes de 20 a 22 h.

Divendres 24 de setembre 2010: Hisenda i Política Económica: Participació Ciutadana, Treball, Industria, Pesca i Agricultura.

Divendres 8 d’octubre de 2010: Medi Ambient – Sostenibilitat – Ecologia.

Divendres 15 d’octubre 2010: Urbanisme – Obres públiques – Habitatge.

Divendres 22 d’octubre: Esports i Joventut

Divendres, 5 de novembre de 2010: Seguretat- Administració local – Mobilitat Sostenible (Transports).

Divendres, 19 de novembre de 2010: Serveis Socials – Dona – Solidaritat – Immigració i Cooperació – Cultura de la Pau.

Divendres, 1 de desembre de 2010: Ensenyament – Cultura – Salut Pública.