Passejada matinal a Blanes per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

Els participants en la passejada, aquest matí a la Ciutat Esportiva de Blanes

Els participants en la passejada, aquest matí a la Ciutat Esportiva de Blanes

Aquest matí s’ha fet la passejada matinal amb sortida des de la Ciutat Esportiva Blanes fins arribar al Santuari del Vilar, amb uns 5,5 quilòmetres de recorregut, que ha comptat amb la participació de més d’una cinquantena de persones. L’activitat, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, s’ha fet per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

A la passejada hi ha anat gent de totes les edats, però principalment no s’ho han volgut perdre membres dels grups d’adults i gent gran que participen en algun dels grups de gimnàstica de manteniment que es fan habitualment a la Ciutat Esportiva Blanes.

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una iniciativa de caràcter mundial que vol fomentar que la ciutadania es mogui, seguint les recomanacions de l’Organizació Mundial de la Salut (OMS). La celebració d’aquesta jornada mundial forma part del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut de la

El bon temps és un estímul per fer qualsevol activitat física

El bon temps és un estímul per fer qualsevol activitat física

Generalitat que promou que, almenys cada dia, es faci una activitat física de 30 minuts. Aquest any l’activitat s’ha fet sota el lema Activitat física sense barreres i s’ha aprofitat per recordar els principals consells que convé seguir per cuidar la salut i mantenir-se actiu.

Actualment la manca d’activitat física provoca unes 600.000 morts cada any a Europa, així com la pèrdua de 3’5 milions d’anys d’esperança de vida saludable al continent, deguda a la discapacitat i a la mort prematura. Per evitar-ho, és aconsellable acumular minuts d’activitat física, que en els adults és de 30 minuts/cada dia i en la infància i adolescència de 60 minuts/cada dia.

Per acumular minuts es recomana: passejar més, anar en bicicleta, aparcar el cotxe lluny de la feina, pujar i baixar per les escales, fer reunions caminant, no restar asseguts més de 30 minuts seguits, ballar, jugar, en definitiva: fer esport.